Τα 6 ζώδια που δυσκολεύονται να πουν ''όχι''

Κριός

Το Κριάρι, ας πούμε, θέλει να ευχαριστεί όλο τον κόσμο. Εσένα, τη μαμά, τον μπαμπά, το αφεντικό, τον φίλο, την αδερφή. Να μην έχει κανένας παράπονο, να μπορεί να κοιμάται ήσυχος τα βράδια. Όσα «ναι» θέλει ν” ακούει, τόσα «ναι» αναγκάζεται να πει. Έχει πλήρη συνείδηση του τι κάνει, μετανιώνει με το που το λέει αλλά το ρίσκο να γίνει ο ξινός της παρέας δεν το παίρνει. Από εκείνον είναι «ναι».

Καρκίνος

Ο Καρκίνος έχει μία εντύπωση ότι μπορεί να τα κάνει όλα, αφού γενικά δεν πιστεύει ιδιαίτερα στην αποτελεσματικότητα της άρνησης. Είναι φιλότιμο παιδί, δεν παραπονιέται, την κάνει την αγγαρεία αφού κάτι καλό θα βγει απ” αυτό. Κάποια στιγμή βέβαια ζορίζεται και αντιδρά βλακωδώς, αλλά μέχρι τότε, ναι σε όλα.

Λέων

Άλλο ένα παντοδύναμο πλασματάκι, το Λιοντάρι που τα βλέπει σχεδόν όλα σαν πρόκληση. Μπορεί ν” ανέβει στην κορυφή και να κατέβει με σλάλομ; μπορεί, σιγά τα λάχανα. Για να του ζητάς κάτι, σημαίνει πως τον θεωρείς ικανό για να το κάνει, οπότε, λόγω εγωισμού κυρίως, δύσκολα θα κάνει πίσω. Στις προκλήσεις λέμε «ναι».

Ζυγός

Αν ο Ζυγός έχει έναν ψυχαναγκασμό, είναι ο παρακάτω: νιώθει έξω από τα νερά του όταν αρνείται ενώ μπορεί να δεχθεί. Μιλάμε βέβαια πάντα για πράγματα, καταστάσεις και προτάσεις που δεν τον προσβάλλουν. Εκεί μια χαρά ρίχνει την απόρριψη. Έχει όμως την τάση να λέει πολλά «ναι», κι ας πιεστεί στο τέλος. «Σίγουρα»; του λες; «Ναι καλέ» απαντάει, για να γλιτώσει από το δράμα και το μπέρδεμα. Άντε βρες άκρη μετά.

Αιγόκερως

Ένα ακόμα ζώδιο που βλέπει τη ζωή σαν ένα τσουβάλι γεμάτο προκλήσεις τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσει. Όταν σκέφτεσαι έτσι, πώς να υπεκφύγεις; πώς να μείνεις αξέχαστος χωρίς να κάνεις χάρες; πώς να μη σ” αγαπούν όλοι αν δεν τους ικανοποιείς με την αποτελεσματικότητά σου; Δεν κουράζεται ο Αιγόκερως που γίνεται χίλια κομμάτια; πολύ, αλλά είναι δουλευταράς. Μεγάλος υποστηρικτής της φιλοσοφίας του «αν δεν βρέξεις κώλο, δεν τρως ψάρι». 

Ιχθύς

Είναι η αγαπημένη του λέξη. Το «ναι» που δεν του βγαίνει κι εντελώς σε καλό, γιατί αν τα δέχεσαι όλα, κάποια στιγμή θα υποστείς τις συνέπειες. Δεν είναι ότι δεν έχει προτιμήσεις, ίσα ίσα, απλά είναι στη φύση του Ψαριού να μην χαλάει καρδιές. Βέβαια θέλει προσοχή γιατί είναι κι ύπουλο ζωδιάκι. Το ότι θα πει «ναι» σε κάτι δε σημαίνει ότι θα το κάνει κιόλας στο τέλος. Κλασική περίπτωση τύπου που θέλει να τη σκαπουλάρει για να μη χαλάσει την περίφημη ζαχαρένια του.

zwdia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: