Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τη σχέση σου

Δε χρειάζεται να σου πούμε πόσο περίπλοκες είναι οι σχέσεις. Το ξέρεις και το ξέρουμε. Θέλει πολλή δουλειά για να πετύχει αυτό που προσπαθείτε να φτιάξετε και μπορεί πολύ εύκολα να καταστραφεί, όταν συμβαίνουν πράγματα που καταστρέφουν τη βάση της.

Σίγουρα η κάθε περίπτωση ζευγαριού είναι διαφορετική και δεν ενοχλούν όλους τα ίδια πράγματα, όμως, υπάρχουν κάποια λάθη που γίνονται πολύ συχνά και είναι καταδικασμένα να φέρουν το τέλος.

#1 Ο στόχος σου σε ένα καυγά είναι να έχεις δίκιο.

Τσακωμοί θα υπάρχουν, δεν μπορείς να τους αποφύγεις. Το λάθος που πολύ συχνά γίνεται είναι να θες κάθε φορά εσύ να έχεις δίκιο και να μη θέλεις να ακούσεις τίποτα διαφορετικό από αυτό. Αν δεν είσαι ανοιχτή στη συζήτηση, ποτέ δε θα μπορείς να λύσεις ουσιαστικά κάτι και να πας παρακάτω.

#2 Δε θέτεις όρια.

Σίγουρα σε μία σχέση θα κάνεις υποχωρήσεις. Θα βρεις τον άλλον στη μέση για να μπορέσει να λειτουργήσει αυτό μεταξύ σας. Όμως, πρέπει να θέτεις και τα όριά σου, «κόκκινες» γραμμές, οι οποίες δε θέλεις με τίποτα να ξεπερνιούνται, γιατί, αν συσσωρεύεις μέσα σου πράγματα κάνοντας υπομονή, κάποια στιγμή θα «σκάσουν» και κατά πάσα πιθανότητα χωρίς επιστροφή.

#3 Παραπονιέσαι μονίμως για εκείνον στους άλλους.

Όταν κάτι σε εκνευρίζει, είναι πολύ εύκολο να πάρεις τηλέφωνο την κολλητή σου και να το συζητήσεις, γιατί, ναι, είναι η κολλητή σου και μπορείς με φοβερή ευκολία να της πεις τα πάντα. Αυτό, όμως, αφενός «χτίζει» αρνητικά συναισθήματα προς τη σχέση σου και αφετέρου δε σε βοηθάει πουθενά. Μόνο αν συζητήσεις το πρόβλημά σου κατευθείαν μαζί του, θα μπορέσεις να το λύσεις -εφόσον θέλετε και οι δύο φυσικά-.

#4 Περιμένεις να είναι τα πάντα.

Ναι, με τη σχέση σου μπορεί να περνάς τέλεια και καλά κάνεις και έτσι πρέπει. Αλλιώς γιατί να βρίσκεσαι εκεί; Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι ο σύντροφός σου πρέπει να καλύψει όλους τους τομείς στη ζωή σου ή να περιμένεις ότι δε θα βγαίνει με τους φίλους του επειδή έχει εσένα. Όπως κι εσύ αντιστοίχως πρέπει να εκτιμάς δεόντως τον χρόνο με τις φίλες σου ή την οικογένειά σου.

#5 Δεν είσαι εντελώς ειλικρινής για τα συναισθήματά σου.

Όσο κλισέ και να σου ακούγεται, η ειλικρίνεια είναι πολύ σημαντική σε μία σχέση. Η ειλικρίνεια, ωστόσο, δεν αφορά μόνο στα ψέματα αλλά και στις μισές αλήθειες. Μη φοβάσαι να πεις ακριβώς αυτό που νιώθεις από φόβο μη σε απορρίψει ο άλλος. Αν είναι «εκεί», πρέπει να είναι «εκεί» για εσένα, στο 100%, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

.

Sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: