Tα 5 μυστικά για να καταπολεμήσετε την κακοσμία του στόματος

Η κακοσμία του στόματος είναι ο τρίτος πιο συνηθισμένος λόγος που οι άνθρωποι αναζητούν οδοντιατρική φροντίδα (μετά από την τερηδόνα και την ουλίτιδα). Η πιο κοινή αιτία της δυσάρεστης αναπνοής είναι κακή στοματική υγιεινή. Καθώς τα βακτήρια διασπούν τα σωματίδια των τροφών, σχηματίζονται χημικές ενώσεις θείου, οι οποίες είναι αρκετά δύσοσμες.

 

Πιείτε νερό για να «νικήσετε» την ξηροστομία

Το πρώτο φυσικό εμπόδιο ενάντια στην κακοσμία του στόματος είναι το σάλιο. Χωρίς αυτό, έρχεται η ξηροστομία, η οποία με την σειρά της συμβάλλει στην ανάπτυξη των βακτηρίων που προκαλούν την κακή αναπνοή. Η λύση είναι το νερό. Πρέπει να πίνετε άφθονο νερό και μάλιστα ανά σύντομα χρονικά διαστήματα, για να μην προλαβαίνει το στόμα σας να ξηραίνεται.
Τσίχλες και καραμέλες

Μια δεύτερη λύση που επιλέγουν πολλοί, είναι οι τσίχλες και οι καραμέλες. Αλλά υπάρχει μια παγίδα σε αυτό. Το ότι μια καραμέλα μυρίζει ωραία, δεν σημαίνει ότι σας βοηθάει αντιστοίχως. Η ζάχαρη στις τσίχλες και τις καραμέλες ανακατεύεται με τα βακτήρια του στόματος και στην πραγματικότητα επιδεινώνει το πρόβλημα, παρά το λύνει. Το μυστικό εδώ είναι να επιλέγετε τσίχλες και καραμέλες χωρίς ζάχαρη. Και πάλι δεν θα λύσετε την υποκείμενη αιτία της κακής αναπνοής (που είναι η κακή στοματική υγιεινή), αλλά τουλάχιστον δεν θα χειροτερεύσει το πρόβλημα όταν λιώσει η καραμέλα.
Πράσινο τσάι

Ένα τρίτο μυστικό ενάντια στην κακοσμία στόματος είναι το πράσινο τσάι, το οποίο εκτός από την αναπνοή, βοηθάει και στην καλύτερη γενική υγεία. Τα αντιμικροβιακά στοιχεία που έχει το πράσινο τσάι λειτουργούν ως ένα φυσικό «αποσμητικό στόματος». Πρόκειται για φυσικές απολυμαντικές ουσίες που ελαχιστοποιούν τις χημικές ενώσεις, οι οποίες προκαλούν την κακή αναπνοή.
Ξύστρα γλώσσας – Κι” όμως υπάρχει…

Η τέταρτη λύση στην κακοσμία στόματος είναι πολύ απλή, αλλά ελάχιστοι την γνωρίζουν και ακόμα λιγότεροι την εφαρμόζουν. Ο λόγος εδώ γίνεται για την ξύστρα γλώσσας. Το ειδικό αυτό εξάρτημα στοματικής υγιεινής με το οποίο ξύνετε την επιφάνεια της γλώσσας σας και απομακρύνετε μεγαλύτερο ποσοστό (7% παραπάνω) βακτηρίων από ότι με την οδοντόβουρτσα. Αφήστε που οι περισσότεροι δεν βουρτσίζουν καν την γλώσσα τους, έστω με την οδοντόβουρτσα!
Σταθερή φροντίδα και καθαρισμός στόματος

Τέλος, το πιο σημαντικό βήμα ενάντια στην κακοσμία στόματος είναι η καλή στοματική υγιεινή. Είναι και η μόνη λύση που δεν αποτελεί μυστικό, επί της ουσίας. Φροντίστε τα δόντια σας και μην ξεχνάτε να τα βουρτσίζετε δύο φορές την ημέρα, χωρίς να παραμελείτε την γλώσσα σας.

ΠΗΓΗ: webMD

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: