Τα 4 βήματα που σε ηρεμούν πριν τσακωθείς με τον σύντροφό σου (και το μετανιώσεις)

Αναγνώρισε το συναίσθημα

«Όχι καλέ, δεν έχω θυμώσει, είμαι απολύτως ψύχραιμη». Η φράση του ανθρώπου που έχει μόλις χάσει την ψυχραιμία του αλλά δεν το παραδέχεται. Όταν νιώθεις να σε πνίγει ο θυμός, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το παραδεχθείς και να εντοπίσεις το ακριβές αίτιο. Αν αρνηθείς (στον εαυτό σου) αυτό που νιώθεις, τότε το καταπιέζεις και κάποια στιγμή γίνεται ένα μπαμ. Το πρώτο βήμα, λοιπόν, είναι να μη θεωρείς κακό το να θυμώνεις.

Διάβασε κι αυτό: Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνεις στη σχέση σου

Κάνε αυτό που σε ηρεμεί

Το ότι αναγνωρίζουμε το συναίσθημα, δε σημαίνει ότι πατάμε το on στον διακόπτη κι όποιον πάρει ο Χάρος. Φροντίζουμε να ηρεμήσουμε ώστε να επανέλθουμε στον καυγά με την κατάλληλη διάθεση. Τι είναι αυτό που, δοκιμασμένα, σε ηρεμεί; Μία βόλτα στο τετράγωνο, να πιεις λίγη λουίζα, να δεις δύο επεισόδια από την αγαπημένη σου σειρά; Ή απλά να μετρήσεις μέχρι το 10 τη στιγμή που θες να τα σπάσεις όλα;

Διαχώρισε το πρόβλημα από τον άνθρωπο

Όταν γινόμαστε τούρμπο και τσακωνόμαστε, έχουμε την τάση να κατηγορούμε τον σύντροφό μας για όλα αυτά που κάνει. Ενίοτε, ανατρέχουμε στο παρελθόν για να θυμηθούμε όλα όσα μας έχει κάνει και δεν του είπαμε ποτέ («πριν 2 χρόνια που δε με υπερασπίστηκες μπροστά στη μάνα σου»). Επίσης, το ότι έκανε κάτι που δε σου άρεσε, δε σημαίνει ότι είναι και κομμάτι του χαρακτήρα του. Αν ξέχασε μια λεπτομέρεια που του ανέφερες, δε σημαίνει ότι είναι αδιάφορος. Επομένως, απόφυγε τους χαρακτηρισμούς, γιατί συνήθως σε κάνουν να χάνεις το δίκιο σου αλλά και το focus στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Δες κι αυτό: 5 πράγματα που δε συμβαίνουν σε μία υγιή σχέση

Μην προσπερνάς το θέμα

Όταν έχεις ανακτήσει την ψυχραιμία και την ψυχική νηφαλιότητα, μπορείς να του μιλήσεις για αυτό που σε απασχολεί (ή σε έκανε τούρμπο). Όταν θεωρείς ότι πρόκειται για κάτι σημαντικό, μην το προσπερνάς ώστε να αποφύγεις τη διαφωνία. Αυτά είναι που συσσωρεύονται και οδηγούν μία σχέση σε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα. Το ζητούμενο είναι να μπορείτε να επικοινωνείτε με τρόπο που να λειτουργεί και για τους δύο και να μη φτάνετε σε ακρότητες που, ας το παραδεχτούμε, δεν οδηγούν πουθενά.

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: