Τα 4 σνακ για το γραφείο, που σου δίνουν ενέργεια

Το σενάριο γνωστό: Δουλεύεις μανιωδώς από το πρωί στο γραφείο. Κοιτάζεις κάποια στιγμή με την άκρη του ματιού σου το ρολόι για να ανακαλύψεις πως δυστυχώς έχεις ακόμα πολλές ώρες μέχρι να σχολάσεις. Εκεί γύρω στις

2 το μεσημέρι, λοιπόν, που η ώρα περνάει βασανιστικά, είναι που αρχίζεις να λιγουρεύεσαι ένα σνακ. Αντί να αγοράσεις μια μπάρα σοκολάτας από τον αυτόματο πωλητή, φρόντισε να έχεις πάντα στο γραφείο σου ένα από τα παρακάτω σνακ, που υπόσχονται να σού χαρίσουν την απαιτούμενη ενέργεια για να είσαι παραγωγικός και ευδιάθετος εκείνες τις τελευταίες ώρες στο γραφείο.

1. Πορτοκάλια
Περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, η οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την κούραση περίπου δύο ώρες μετά την πρόσληψή της. Προετοιμάσου λοιπόν κατάλληλα και φάε ένα πορτοκαλάκι ως “επιδόρπιο” μετά το μεσημεριανό σου.

2. Μαύρη σοκολάτα
Ε ναι λοιπόν, έχεις το ελεύθερο να απολαύσεις και τη λιχουδιά σου! Η μαύρη σοκολάτα εκτός από το ότι έχει υπέροχη γεύση, περιέχει καφεΐνη και θεοβρωμίνη, οι οποίες αυξάνουν την προσοχή και τα επίπεδα ενέργειας. Σού προσφέρει δηλαδή όλα όσα ήθελες στο πιο γλυκό “περιτύλιγμα”! Θα σε συμβουλεύαμε να επιλέξεις μία που να περιέχει τουλάχιστον 75-80% κακάο και εάν είναι δυνατόν καθόλου ζάχαρη για να αποφύγεις τις περιττές θερμίδες και τις απότομες αυξομειώσεις ενέργειας.

3. Ξηροί καρποί
Πολλοί, όπως τα αμύγδαλα, τα κάσιους και το κουκουνάρι, περιέχουν μαγνήσιο, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας, κυρίως σε όσους ταλαιπωρούνται από το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης. Μια χουφτίτσα είναι αρκετή για να συνεχίσεις δυναμικά τη δουλειά!

4. Νερό
Ναι εντάξει δεν είναι σνακ, αλλά πριν μας κατηγορήσεις για “ψευδείς τίτλους”, άκουσέ μας: Η επαρκής κατανάλωση νερού, που λίγοι από εμάς πετυχαίνουν, μπορεί να σε βοηθήσει να είσαι περισσότερο οξυδερκής και συγκεντρωμένος. Άσε που η αφυδάτωση έχει συνδεθεί πολλές φορές με την αίσθηση κούρασης. Εάν ψάχνεις ένα σούπερ ενυδατικό σνακ, θα σου προτείναμε κάποιο φρούτο ή λαχανικό με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, όπως το αγγούρι, το καρπούζι και οι φράουλες.

http://www.olivemagazine.gr>

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: