Τα 15 πιο παράξενα πράγματα που έχουν συμβεί σε κούκλες Barbie

Barbie λαντζέρα ή Ken με γυναικείο φόρεμα;

Είναι βέβαιο πως σε κάποια στιγμή της ζωής σου έχεις παίξει με μια Barbie, ακόμα κι εσύ, άντρα αναγνώστη. Φέτος η Barbie κλείνει 57 χρόνια από την πρώτη της εμφάνιση στο εμπόριο. Από την πρώτη, σεμνή και ταπεινή Barbie Millicent Roberts (το ολοκληρωμένο όνομα της Barbie) μέχρι την φετινή συλλογή των «Fashionistas» Βarbie, έχουμε δει αρκετές ενδιαφέρουσες, αλλά και WTF ιδέες να εφαρμόζονται στην θρυλική κούκλα. Παρακάτω, βάλαμε τις πιο παράξενες, WTF κούκλες Barbie στη σειρά.

H Barbie που δεν τρώει (τίποτα)

«Slumber party Barbie» ήταν το όνομα του παιχνιδιού που κυκλοφόρησε το 1965, με την Barbie να έρχεται με πιτζαμάκια, με ζυγαριά (σεταρισμένη σε συγκεκριμένο αριθμό κιλών) και βιβλίο «Πώς να χάσεις βάρος», με μια μόνο συμβουλή: «Μην Τρως τίποτα». Το παιχνίδι κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά χωρίς την ζυγαριά, γιατί προφανώς το «Mην Τρώς Τίποτα» είχε πιάσει τόπο.

Η Barbie με το χέρι του Frankenstein (ή κάτι τέτοιο)

Σύμφωνα με το διαφημιστικό, όταν έστριβες το χέρι της Skipper, ξαφνικά από μικρό κορίτσι, γινόταν μια ψηλή, λεπτοκαμωμένη έφηβη κοπέλα. Γιατί, βέβαια, κάτι τέτοιο συμβαίνει και στα πραγματικά κορίτσια! (#not).

Μουσική Βιογραφία

Το 1987, ο -Οσκαρικός σήμερα- σκηνοθέτης Todd Haynes, στη πτυχιακή του ταινία, είχε επιλέξει να διηγηθεί την -τραγική-ιστορία (πέθανε από ανορεξία) της folk pop τραγουδίστριας Karen Carpenter, χρησιμοποιώντας κούκλες Barbie. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο creepy και WTF όσο φαντάζεσαι.

Ο Ken κάνει cross dressing

1990, σε κατάστημα παιχνιδιών της αλυσίδας Toys R Us εμφανίζεται κουτί κούκλας με την επιγραφή «Ο Πρώτος Μου Ken» και επεξήγηση «Είναι ένας όμορφος πρίγκηπας». Ο Ken φορούσε ένα φόρεμα, που ήταν ξεκάθαρο πως το είχε δανειστεί από την ντουλάπα της Barbie. Τελικά, αποδείχθηκε πως όλο αυτό ήταν μια φάρσα του Ron Zero (RON ZERO??) υπαλλήλου του καταστήματος, ο οποίος απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. «Δέναμε τον Ken στο σπιτάκι της Barbie και βάζαμε την Barbie να τον μαστιγώνει» δήλωνε ο Ken. Συμπέρασμα, μη δουλέψεις ποτέ με Barbie…

Η λατζέρα Barbie

Το 1991, η Mattel κυκλοφορεί το σετ «Μπάρμπι νοικοκυρά – δούλα και κυρά» (ή κάπως έτσι), το οποίο περιείχε ένα σωρό μικροσκοπικά μαχαίρια, πιρούνια, κουτάλια και δίδασκε στα κορίτσια της εποχής πως να κάνουν τα πιάτα να γυαλίζουν.

Η πολυλογού Barbie

«Τα μαθηματικά είναι πακέτο», «τα φορέματα έχουν πλάκα», «μήπως γουστάρεις κανέναν;» είναι μερικές από τις -270- εκφράσεις που έλεγε η Teen Talk Barbie, που κυκλοφόρησε το 1992. Αξίζει να τονίσουμε πως για την φράση με τα μαθηματικά, αντέδρασε έντονα η American Association of University Women.

Η ναυαγοσώστρια με το δελφίνι

Πώς θα μπορούσε το Baywatch» μια σειρά για ναυαγοσώστες/-τριες που τρέχουν στην άμμο σε αργή κίνηση, να αφορά τα κορίτσια που παίζουν με Barbie; Μα φυσικά, δημιουργώντας μια ειδική έκδοση Baywatch Barbie (και Ken). Η κούκλα προωθήθηκε στην αγορά ως «πακέτο» μαζί με το δελφίνι τον φίλο της (???).

Η Barbie με τα Orea της

Το 1997, η Mattel σε συνεργασία με την Oreo και τη Nabisco λάνσαραν στην αγορά Καυκασιανές και Αφρό-Αμερικάνες Barbie. Αυτή η κίνηση μάλλον δεν πήγε τόσο καλά, καθώς στην αμερικάνικη slang, «oreo» αποκαλούνται οι μαύροι που θέλουν να φέρονται ή να «υποδύονται» τους λευκούς.

Η Aqua Barbie

Δεν υπάρχει περίπτωση να κλικάρεις το «Barbie Girl» των Aqua και να μη σου κολλήσει στον εγκέφαλο για άλλες 6009 φορές μέσα στη μέρα. Βέβαια, η Mattel δεν ήταν και τόσο χαρούμενη με το τραγούδι, κάνοντας μήνυση στη δισκογραφική εταιρεία και στην εταιρεία διανομής για «παραβίαση εμπορικού συμβόλου και παραχάραξη του» που προήλθε από μη αδειοδοτημένη χρήση του ονόματος και των χαρακτηριστικών της Barbie.

Η φίλη της Barbie με το στοιχειωμένο μωρό

Φυσικά και ήταν καλή ιδέα να υπάρχει μια κούκλα τύπου Barbie που να περιγράφει το μυστήριο της εγκυμοσύνης. To μόνο πρόβλημα της Midge της «μεγαλύτερης φίλης της Barbie», ήταν η μαγνητική κοιλιά της, που μπορούσες να την αφαιρέσεις και να βρεις εκεί κρυμμένο τον Ryan, το μικροσκοπικό έμβρυο.

Η Barbie με το σκυλί (που χέζει ασταμάτητα)

Το 2006, εμφανίστηκε μια φιλοζωική εκδοχή της Barbie, παρέα με τον Tanner το σκυλάκι. Εκείνη η Barbie πήγαινε χαρωπή βόλτα το σκυλί της, που είχε και μια έξτρα δυνατότητα: έβγαζε από τον πισινό του κάτι μικροσκοπικά κομμάτια που δεν ήταν τίποτα λιγότερο από σκατούλες. Τουλάχιστον δεν τα έκανε μέσα στο σπίτι….

Η μπεκροκανάτα (κάτι σαν) Barbie

Το 2006 η εταιρεία Gibby Novelties παρουσίασε τη Jerway και την Turleen, δυο κούκλες- απομιμήσεις της Barbie, που έλεγαν φράσεις όπως «εγώ πίνω για δυο», «μετά από 15 μπυρόνια και πάλι μπάζο είμαι», ενώ η στυλιστική πρόταση και των δυο, μπορούσε να περιγραφεί με την φράση «φιλαράκι, έχεις κανένα ευρώ;».

Βarbie σαν κινητό με κάμερα

Την εποχή των smartphones με κάμερα, η Barbie δεν μπορούσε να μείνει πίσω. Η «Video Girl Barbie» είχε ενσωματωμένη κάμερα, κάτι που προκάλεσε έντονες ανησυχίες ακόμα και στο FBI, που εξέδωσε ανακοίνωση, πως η συγκεκριμένη κάμερα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την βιντεοσκόπηση πορνογραφικού υλικού.

O Χωρισμός

Το 2004, μετά από 43 χρόνια σχέσης, η Mattel ανακοίνωνε πως ο Ken και η Barbie αποφάσιζαν να μείνουν χώρια, για να δουν που πάει αυτή η σχέση. Αυτός ο χωρισμός διήρκεσε μόλις 7 χρόνια, γιατί Barbie χωρίς Ken, απλά δεν γίνεται!

WTF (#diplis) Barbie?

Το 2014, η Mattel ξεκινούσε μια έρευνα, για να διαπιστώσει αν όντως μια από τις ομιλούσες Barbie έλεγε τραγουδιστά την φράση «what the fuck». Επρόκειτο για την Barbie που ήταν βασισμένη στην web σειρά «Barbie’s Life in the Dreamhouse», η οποία ακουγόταν σαν λέει “what the fuck?” ενώ στην πραγματικότητα έλεγε “off the hook!”

Πηγή: rise.gr

Paraxena

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: