Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο η αγωγή Π. Καμμένου κατά Θεοδωράκη – Πετρουλάκη

Συζητήθηκε την Πέμπτη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο η αγωγή για ηθική βλάβη που έχει καταθέσει ο Υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σε βάρος της ιστοσελίδας Protagon, του Σταύρου Θεοδωράκη και του σκιτσογράφου της ιστοσελίδας Ανδρέα Πετρουλάκη.

Ο κ. Καμμένος αρχικά ζητούσε ως αποζημίωση το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο κατά την έναρξη της διαδικασίας έγινε 100 χιλιάδες ευρώ. Στην αγωγή που κατέθεσε υποστηρίζει ότι προκλήθηκε βλάβη στο πρόσωπό του μετά τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα του άρθρου του σκιτσογράφου Ανδ. Πετρουλάκη το 2015 με τίτλο «Πάνος Καμμένος: έχουν αρχίσει να του μοιάζουν».

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Πετρουλάκη κατέθεσε ο πρώην υπουργός και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μιχάλης Σταθόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι πρόκειται «για σατιρικές και χιουμοριστικές εκφράσεις που καλύπτονται από την ελευθερία έκφρασης στοχασμών». Μάλιστα, τόνισε ότι ο κ. Καμμένος « δεν έχει υποστεί καμία βλάβη, καθώς εξακολουθεί να είναι Υπ. Άμυνας και να έχει πολιτική ισχύ».

Από την πλευρά του Πάνου Καμένου κατέθεσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας, ο οποίος έκανε λόγο για «ψευδή γεγονότα» και «συκοφαντικές και εξοντωτικές» αναφορές.

«Τέτοιου είδους εξοντωτικές αγωγές έχουν στόχο να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου. Ήταν ένα άρθρο έκφρασης γνώμης και άσκησης κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ και εξ αντανακλάσεως στο πρόσωπο του Π. Καμμένου», δήλωσε σχετικά ο κ. Πετρουλάκης.

Τέλος, η συνήγορος του κ. Καμμένου  Έλενα Τζούλη δήλωσε ότι «ο μάρτυρας του Protagon, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ανδρέα Πετρουλάκη ομολόγησε ότι στόχος των άθλιων, ψευδών κα συκοφαντικών ισχυρισμών ήταν να ασκηθούν πιέσεις ώστε να φύγει από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος και να μπει ο Σταύρος Θεοδωράκης. Οι εναγόμενοι αγνόησαν αποφάσεις της Δικαιοσύνης αναφορικά με τα όσα αναφέρονται στο άρθρο και έχουν δικαιώσει τον Υπουργό Άμυνας».

Η απόφαση της έδρας αναμένεται τους προσεχείς μήνες.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: