Σύστημα παρακολούθησης σε Facebook, Instagram, Twitter και YouΤube

Ένα σύστημα που θα παρακολουθεί και θα καταγράφει όσα γίνονται στα μέσα κοινωνική δικτύωσης θα αποκτήσει η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της Ελληνικής Αστυνομίας, που εδρεύει στο Περιστέρι, θα αποκτήσει πρόσβαση σε αναλύει στοιχεία που θα προκύπτουν από λογαριασμούς σε Facebook, Instagram, Twiter και Youtube, ενώ θα παρακολουθεί και συνομιλίες σε Viber και Whatsapp.

Στόχος του εν λόγω συστήματος θα είναι ο εντοπισμός περίεργων επαφών ή αναζητήσεων που ενδέχεται να αποκαλύπτουν εγκληματικές και τρομοκρατικές ενέργειες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι διαδικασίες για την εγκατάσταση του συστήματος αναμένεται να επιταχυνθούν έπειτα κι από την παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στις ΗΠΑ.

Η Αστυνομία αναμένεται να εντείνει την παρακολούθηση των social media, καθώς στο παρελθόν έχουν προκύψει στοιχεία από το διαδίκτυο που οδήγησαν στην εξάρθρωση 15 εγκληματικών οργανώσεων και τη διαλεύκανση 10-15 δολοφονιών.

Μέσα από σύστημα που θα παρακολουθεί τα πάντα, λειτουργώντας ως «Μεγάλος Αδερφός», αναμένεται η Αστυνομία να μπορεί να αντλεί περισσότερα στοιχεία για το  Dark Web, όπου γίνεται η συντριπτική πλειοψηφία των παράνομων δραστηριοτήτων.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για το σύστημα παρακολούθησης της Αστυνομίας στα Παραπολιτικά που κυκλοφορούν.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: