Σύσταση προανακριτικής για Παπαντωνίου ζητούν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Σύσταση προανακριτικής επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου, ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, μια πρόταση που κάνει δεκτή η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, με πρώτο υπογράφοντα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την υπογραφή του Πάνου Καμμένου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ζητούν να ελεγχθεί ο κ. Παπαντωνίου για τα εγκλήματα της απιστίας περί την υπηρεσία και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που θεωρείται διαρκές έγκλημα και δεν παραγράφεται.

Στην πρόταση της πλειοψηφίας αναφέρεται ότι από τις ποινικές δικογραφίες που έχουν αποσταλεί από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή και αφορούν όλες τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ Γιάννο Παπαντωνίου, προήλθε πολύ μεγάλη οικονομική ζημία του ελληνικού δημοσίου.

Σύμφωνα με την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής, ο κ. Παπαντωνίου θα ελεγχθεί για αδικήματα που σχετίζονται με τους εξοπλισμούς της χώρας:Την προμήθεια 170 αρμάτων μάχης Leopard, την προμήθεια 12 επιθετικών ελικοπτέρων Apache, την προμήθεια 6 φρεγάτων τύπου «S» και την προμήθεια συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και 20 μεταφορικών ελικοπτέρων NH90.

«Το όνομα του πρώην Υπουργού Ι. Παπαντωνίου αναγράφεται σε λίστα καταθετών εξωτερικού μεγάλων χρηματικών ποσών (1,3 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα HSBC, στο όνομα της συζύγου του) και ο ίδιος ο πρώην υπουργός καταδικάστηκε με αμετάκλητη απόφαση για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2009, ενώ φαίνονται να υπάρχουν εις βάρος του και άλλες ποινικές καταδίκες για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες προηγούμενων ετών», υπογραμμίζεται.

«Ναι» στην συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής λένε ΝΔ, ΚΚΕ, το Ποτάμι με ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο twitter, αλλά και η Ένωση Κεντρώων. Μάλιστα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε τα εξής: «Λέμε ναι στην πρόταση σας για τα εξοπλιστικά, για όποια έτη θέλετε, δεν έχουμε κανένα λόγο να υπερασπιστούμε κανέναν».

politiki

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: