Συσκευή ανακύκλωσης… ανταμείβει με γεύμα κατοικίδια και αδέσποτα

Το σενάριο θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι. Κάτοικος Θεσσαλονίκης κάνει βόλτα στην παραλία με το κατοικίδιό του. Το ποτήρι του καφέ στο χέρι έχει αδειάσει. Το πετά στον κάδο. Όχι όμως σε έναν οποιοδήποτε κάδο. Είναι ένας κάδος ανακύκλωσης και …ανταμοιβής καθώς όταν πετά σε αυτόν ένα σκουπίδι ανακυκλώσιμο, ενεργοποιείται η διαδικασία για να ανοίξει η «ταΐστρα» και να απολαύσει το ζωάκι του ένα μικρό γεύμα.

Το παραπάνω σενάριο μπορεί να είναι φανταστικό αλλά «ακουμπά» πάνω σε μια ιδέα που έγινε πράξη. Πρόκειται για μια κατασκευή της εταιρείας Fil Eco, η οποία μάλιστα ήταν μια από τις νεοφυείς επιχειρήσεις που φιλοξενήθηκαν στην 11η Διεθνή Έκθεση Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας, Zootechnia, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για τη στήριξη των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Όπως είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Ποτουρίδης, πρόκειται για μια συσκευή συλλογής υλικών ανακύκλωσης και συγχρόνως σίτισης των αδέσποτων και κατοικίδιων.

«Σκεφτείτε ότι κάθε φορά που ρίχνετε ένα σκουπίδι, απελευθερώνεται συγκεκριμένη ποσότητα γατοτροφής ή σκυλοτροφής. Επίσης, μπορεί κάποιος να αδειάσει το νερό που περισσεύει στο μπουκαλάκι του, να πετάξει το πλαστικό σε μία οπή και με αυτόν τον τρόπο θα γεμίσει μια λεκανίτσα νερό, από το οποίο θα μπορεί να ξεδιψάσει κάποιο αδέσποτο», ανέφερε ο κ. Ποτουρίδης.

Στόχος της εταιρείας είναι να προωθήσει το προϊόν στους δήμους, οι οποίοι, όπως επισήμανε ο κ. Ποτουρίδης, μπορούν να το προμηθευτούν και μέσω χορηγιών.

«Η διαχείριση των απορριμάτων είναι κάτι με το οποίο ασχολούμαστε χρόνια. Αυτή η νέα ιδέα προέκυψε όχι μόνο από την εμπειρία μας αλλά και από την αγάπη μας για τα ζώα», σημείωσε.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: