ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα γράφτηκε μια μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία

Αναφορικά με το σημερινό περιστατικό με την ψήφο του βουλευτή της ΝΔ Σταύρο Καλογιάννη, κατά την ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι σήμερα στη Βουλή έλαβε χώρα «πρωτοφανής λαθροχειρία σε απευθείας μετάδοση πανελληνίως».

«Σε ζωντανή αναμετάδοση κατεγράφη ο κύριος Καλογιάννης να ρίχνει στην κάλπη ψηφοδέλτιο χωρίς φάκελο, να ακούγεται «όχι, όχι, είναι άκυρο!…» και μεταξύ άλλων να ακούγεται η αφοπλιστική φράση «Δεν θα το καταλάβουν»! Στη συνέχεια άνοιξε η κάλπη, αφαιρέθηκε το ψηφοδέλτιο… τοποθετήθηκε σε φάκελο και η «διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά», επισημαίνουν πηγές της Κ.Ο. και υπογραμμίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή κατήγγειλε ως απαράδεκτη τη διαδικασία της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, αντί για τη δίωξη των υπαιτίων για το σκάνδαλο της Novartis.

«Ξεπερνά όμως κάθε φαντασία η λαθροχειρία που έλαβε σήμερα χώρα και την οποία παραδέχτηκε ανοιχτά από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρός της, στην προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σε συνέχεια της καταγγελίας που μόνος ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε επισήμως (άρθρο 69 παρ. 2 εδ. Β ΚτΒ).

Επιπλέον τα ψηφοδέλτια που μοιράστηκαν στους Βουλευτές δεν έδιναν τη δυνατότητα σε κάθε Βουλευτή να ψηφίσει χωριστά για κάθε μία από τις επτά υποτιθέμενες πράξεις που δήθεν τέλεσε ο Δ. Παπαγγελόπουλος κατά παράβαση του άρθρου 60 του Συντάγματος.

Συνολικά, όχι μόνο η διαδικασία είναι άκυρη και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα αλλά είναι και πρωτοφανής στα χρονικά του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα. Μια μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία, γράφτηκε σήμερα. Σε απευθείας μετάδοση πιάστηκαν «με την κάλπη στην πλάτη!»», υπογραμμίζουν πηγές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: