ΣΥΡΙΖΑ: Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ

Για «αδίστακτη υπονόμευση της λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι, στους λίγους μήνες που κυβερνά, διακρίνεται «σε ρόλο Ιαβέρη και απηνούς διώκτη δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Σε ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων του κόμματος, τονίζεται ότι κατά το διάστημα που κυβερνά η ΝΔ, περιστέλλονται «με φανατισμό τα δικαιώματα των πιο ευαίσθητων κι ευάλωτων ομάδων» και «κάνοντας αρχή με τους πρόσφυγες, συνεχίζει τώρα με όσους παλεύουν κατά των εξαρτήσεων, ξεκινώντας πόλεμο και με αυτούς που βρίσκονται στο πλευρό τους, γονείς, θεραπευτές, φίλους».

Όπως υποστηρίζει, «πέρα από την ύβρη, να θέλεις να χειραγωγήσεις κομματικά δημιουργώντας ένα «εξαρτημένο» ΚΕΘΕΑ, πέρα από το βόλεμα κάποιων ημετέρων, παχυλά αμειβόμενων μισθοφόρων, στη θέση άμισθων, υψηλού κύρους και εμπειρίας εθελοντών, το κυβερνητικό σχέδιο αρχίζει ήδη να αποκαλύπτεται» και καταλογίζει στην κυβέρνηση πρόθεση για «έλεγχο, χειραγώγηση, απαξίωση, ιδιωτικοποίηση του ΚΕΘΕΑ, καθώς και κάθε δομής απεξάρτησης».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «οι σημερινές πρώτες συγκλονιστικές συγκεντρώσεις του ΚΕΘΕΑ και των φίλων του, έξω από το υπουργείο Υγείας, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, έδωσαν ήδη την πρώτη απάντηση. Είναι η αυτονόητη απάντηση κάθε καθαρού μυαλού σε κάθε βρώμικη ιδιοτελή σκέψη» και καταλήγει: «Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ. Ενίσχυση των δωρεάν δομών απεξάρτησης, κοινωνικής φροντίδας και ένταξης».

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: