ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Κωφεύει στο αίτημα να αποσύρει τη διάταξη-δώρο στους τραπεζίτες

Να «μην διανοηθεί να νομοθετήσει αυτό το έκτρωμα για να αθωώσει νομοθετικά δεκάδες κατηγορούμενους τραπεζίτες και να ξεπλύνει το σκάνδαλο με τα άνω των 400 εκατ. ευρώ δάνεια της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ», επαναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με τη διάταξη που, όπως λέει, δίνει «ασυλία» στους τραπεζίτες.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «εδώ και τρεις μέρες ο κ. Μητσοτάκης κωφεύει εσκεμμένα στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει άμεσα την εκτρωματική διάταξη-δώρο στους τραπεζίτες», διάταξη με την οποία «οι τραπεζίτες θα μπορούν να διωχθούν ποινικά μόνο εάν κάνουν μήνυση στον εαυτό τους».

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, χωρίς ντροπή, χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την αγωνία χιλιάδων δανειοληπτών, προκειμένου να ακυρώσουν όλες τις εκκρεμείς ποινικές διώξεις σε βάρος τραπεζιτών για υποθέσεις με θαλασσοδάνεια, όπως αυτά που είχαν χορηγηθεί στη ΝΔ, στο ΚΙΝΑΛ αλλά και σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσθέτει ότι «σήμερα, μέχρι και δικοί του βουλευτές, όπως ο κ. Μπούγας, εκφράζουν τον προβληματισμό τους τόσο για το ενδεχόμενο ατιμωρησίας των τραπεζιτών όσο και για τη συνταγματικότητα της διάταξης».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά «ξεκάθαρη απάντηση» στο ερώτημα που θέτει: «Τη διάταξη αυτή την εισηγήθηκε η Νομοπαρασκευαστική ή την «φύτεψε» ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τους τραπεζίτες;».

Τι λένε πηγές της Κουμουνδούρου

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση για «διάταξη-δώρο στους τραπεζίτες», πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησαν στη ΝΔ ότι για την προστασία των δανειοληπτών των κόκκινων δανείων υπάρχει διάταξη και είχε ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ΝΔ λέει ότι με την επιχειρούμενη διάταξη προστατεύονται οι δανειολήπτες των κόκκινων δανείων», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν πως «αν πραγματικά απέβλεπε στην προστασία της κατηγορίας αυτής δανειοληπτών, θα υπήρχε μια ειδική διάταξη που θα διασφάλιζε τα δικαιώματά τους». «Η διάταξη αυτή υπάρχει. Είχε ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ (άρθρο 65 του ν. 4472/2017)», σηγμείωσαν.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: