ΣΥΡΙΖΑ: Έπρεπε να έρθει ο Αβραμόπουλος για να προσγειωθεί η ΝΔ στην πραγματικότητα του προσφυγικού;

«Έπρεπε να έρθει ο κ. Αβραμόπουλος για να προσγειωθεί η ΝΔ στην πραγματικότητα του προσφυγικού;», σχολιάζει ο αναπληρωτής τομεάρχης για τη Μεταναστευτική Πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ψυχογιού, με αφορμή τη σημερινή κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Ψυχογιός αναφέρει ειδικότερα ότι «σήμερα στη Βουλή, ο κ. Αβραμόπουλος έβαλε τα πράγματα επιτέλους στη θέση τους για το προσφυγικό. Μίλησε για την ξεκάθαρα ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος, τονίζοντας ότι η χώρα δεσμεύεται απολύτως από τη Σύμβαση της Γενεύης, αναιρώντας παράλληλα τις αιτιάσεις περί μεταναστευτικού και όχι προσφυγικού ζητήματος».

Προσθέτει ότι ο κ. Αβραμόπουλος «αναφέρθηκε, μάλιστα, στην άριστη συνεργασία που είχε με τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια και τις συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν, έχοντας καταστήσει την κατάσταση στην Ελλάδα ελεγχόμενη» και «επισήμανε ότι η αρχή της αλληλεγγύης αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και χρειάζεται να μπει σε ουσιαστική εφαρμογή, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει φρούριο» και πως «ήταν πολύ σημαντικό ότι κατά την τοποθέτησή του αποσυνέδεσε την τρομοκρατία από το προσφυγικό και μεταναστευτικό, ένα επιχείρημα που έχει ακουστεί πολλάκις από επίσημα χείλη».

«Θα συνιστούσαμε, λοιπόν, στους ακραίους κύκλους της ΝΔ», αναφέρει κατόπιν αυτών ο κ. Ψυχογιός, «να ακούσουν τη σημερινή τοποθέτηση του Ευρωπαίου επιτρόπου για να αντιληφθούν τις αιτίες, το νομοθετικό πλαίσιο και την αποτελεσματικότητα της μέχρι τώρα ακολουθούμενης πολιτικής και να σταματήσουν να μιλούν για «εθνική απειλή από εισβολείς»».

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: