Συριακά ΜΜΕ: Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Χομς

Συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας ενεργοποιήθηκαν για να αντιμετωπίσουν αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Χομς, μεταδίδουν συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την πληροφορία αυτή.

Πρόκειται για τουλάχιστον την έβδομη αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη συριακή επικράτεια από τον Μάρτιο, εξ όσων είναι γνωστά. Στο προηγούμενο πλήγμα, στα περίχωρα της Δαμασκού τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, σκοτώθηκαν πέντε αξιωματικοί των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτου σώματος του στρατού του Ιράν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων· συριακά κρατικά ΜΜΕ έκαναν από την πλευρά τους λόγο για δύο σύρους στρατιώτες τραυματίες.

Αφότου ξέσπασε το 2011 ο εξαιρετικά περίπλοκος πόλεμος στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα στην επικράτειά της, στη συντριπτική πλειονότητά τους από αέρος, εναντίον θέσεων των συριακών ένοπλων δυνάμεων και συμμάχων τους, ιρανικών δυνάμεων και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, ειδικά της Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Σπανίως επιβεβαιώνει τις επιχειρήσεις του στο πλαίσιο αυτού του ακήρυκτου πολέμου, πάντως διαμηνύει συχνά πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του, να στήσει προγεφύρωμα ή να επεκτείνει την επιρροή του στη γειτονική του χώρα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: