Συρία: Τουλάχιστον δυο στρατιωτικοί νεκροί στα πλήγματα του Ισραήλ στη Χομς

Οι αρχές της Συρίας ανακοίνωσαν ότι δύο στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στην επίθεση του Ισραήλ εναντίον του στρατιωτικού αεροδρομίου Σάιρατ,κοντά στην πόλη Χομς (δυτικά), χθες Κυριακή το βράδυ.

Συστοιχίες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας «αναχαίτισαν» αρκετούς από τους πυραύλους, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Η ισραηλινή επιδρομή πιστεύεται πως είχε στόχο αποθήκες όπλων που ανήκαν σε φιλοϊρανούς παραστρατιωτικούς και προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στο αεροδρόμιο, κατά τις πληροφορίες της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

Ο στρατός του Ισραήλ δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για τις πληροφορίες από τη Δαμασκό.

Αφότου ξέσπασε το 2011 ο πόλεμος στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα, στη συντριπτική πλειονότητά τους από αέρος, εναντίον θέσεων των ένοπλων δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και συμμάχων τους, ιρανικών και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, ιδίως της σιιτικής ένοπλης παράταξης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Το εβραϊκό κράτος σπανίως επιβεβαιώνει ή σχολιάζει δημόσια τα πλήγματα που εξαπολύει, διαμηνύει ωστόσο συχνά πως δεν πρόκειται να επιτρέψει στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του, να στήσει προγεφύρωμα ή να επεκτείνει την επιρροή του στη συριακή επικράτεια.

Στα τέλη Οκτωβρίου, βομβαρδίστηκε στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Δαμασκό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις φιλοϊρανοί μαχητές· τον Σεπτέμβριο, πέντε σύροι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε επιδρομή επίσης κοντά στην πρωτεύουσα. Τον Ιούνιο, άλλη έθεσε εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο της συριακής πρωτεύουσας για δύο εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: