Συρία: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έπληξαν κέντρο εκπαίδευσης της αλ Κάιντα στη Συρία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι χθες Κυριακή πραγματοποίησαν αεροπορικό πλήγμα εναντίον της αλ Κάιντα στη βορειοδυτική Συρία, χαρακτηρίζοντας την περιοχή «ασφαλές καταφύγιο» για την οργάνωση προκειμένου να σχεδιάζει επιθέσεις στο εξωτερικό.

Το πλήγμα σε ένα κέντρο εκπαίδευσης είχε στόχο «ενεργά μέλη της οργάνωσης που είναι υπεύθυνα για τον σχεδιασμό επιθέσεων στο εξωτερικό απειλώντας πολίτες των ΗΠΑ, τους εταίρους μας και αθώους πολίτες», ανέφερε σε ανακοίνωση η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ.

Η βορειοδυτική Συρία είναι η τελευταία μεγάλη περιοχή της χώρας που εξακολουθεί να τελεί υπό τον έλεγχο ανταρτικών ομάδων που πολεμούν εναντίον του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Στην περιοχή κυριαρχούν τζιχαντιστικές παρατάξεις όπως η Ταχρίρ αλ-Σαμ, το πιο πρόσφατο παρακλάδι του Μετώπου αλ-Νόσρα, πρώην συμμάχου της Αλ Κάιντα.

Η συριακή κυβέρνηση εξαπέλυσε επίθεση με την αεροπορική υποστήριξη της Ρωσίας εναντίον του θύλακα αυτού με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι, πολλοί από τους οποίους ήταν ήδη εκτοπισμένοι, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ένας συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ πολεμά εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία από το 2014 πραγματοποιώντας σφοδρή εκστρατεία με αεροπορικά πλήγματα και χερσαία στρατεύματα σε υποστήριξη τοπικών δυνάμεων.

Δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει επίσης κατά καιρούς πλήγματα εναντίον φερόμενων ισλαμιστών μαχητών προερχόμενων από την αλ Κάιντα και από άλλες οργανώσεις αλλού στη Συρία, περιλαμβανομένου του βορειοδυτικού τμήματος της χώρας.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: