Συρία: Νεκροί 11 στρατιώτες προσκείμενοι στην Τουρκία στις επιδρομές της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας – Δείτε βίντεο

Οι επιδρομές έπληξαν σχολείο που χρησιμοποιείτο ως έδρα και στρατόπεδο εκπαίδευσης της οργάνωσης ανταρτών — Η  Ρωσία  θέλει να ασκήσει πίεση στους Τούρκους και να εξασφαλίσει πως δεν υπάρχουν ούτε σύνορα ούτε κόκκινες γραμμές στις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στη Συρία

Τουλάχιστον ένδεκα μαχητές συριακής ένοπλης οργάνωσης προσκείμενης στην Άγκυρα σκοτώθηκαν χθες Κυριακή σε σπάνιες επιδρομές της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας σε περιοχή ελεγχόμενη από την Τουρκία και σύρους συμμάχους της στη βόρεια Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ένδεκα μαχητές της μεραρχίας Χάμζα σκοτώθηκαν και άλλοι δεκατρείς τραυματίστηκαν σε πλήγματα που διεξήχθησαν από τη ρωσική Αεροπορία στο χωριό Μπραντ στην περιοχή της Αφρίν», στην επαρχία του Χαλεπιού, ανέφερε η ΜΚΟ.

Οι επιδρομές έπληξαν σχολείο που χρησιμοποιείτο ως έδρα και στρατόπεδο εκπαίδευσης της οργάνωσης ανταρτών, καταστρέφοντας μέρος του.

Γίνονταν χθες προσπάθειες για να ανασυρθούν επιζήσαντες ή πτώματα που παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ρωσικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν δέκα αεροπορικές επιδρομές από το Σάββατο στην περιοχή γύρω από την Αφρίν, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της ΜΚΟ, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο οποίος χαρακτήρισε «σπάνιες» τις επιδρομές σε αυτή την ζώνη.

«Το μήνυμα της Ρωσίας είναι καθαρό, θέλει να ασκήσει πίεση στους Τούρκους και να εξασφαλίσει πως δεν υπάρχουν ούτε σύνορα ούτε κόκκινες γραμμές» στις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στη Συρία, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του λεγόμενου «Εθνικού Στρατού», συμμαχίας οργανώσεων ανταρτών προσκείμενων στην Άγκυρα, χαρακτηρίζοντας «έγκλημα» τις επιδρομές της ρωσικής ΠΑ.

Η Μόσχα, βασικός σύμμαχος του συριακού καθεστώτος, και η Άγκυρα, η οποία υποστηρίζει οργανώσεις ανταρτών, είναι μείζονες παίκτες στον συριακό πόλεμο και έκλεισαν το 2020 τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, που παραμένει σχεδόν εντελώς εκτός του ελέγχου της Δαμασκού.

Στην επαρχία του Χαλεπιού, η κουρδική περιοχή της Αφρίν καταλήφθηκε τον Μάρτιο του 2018 από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τους σύρους βοηθητικούς τους, που εξεδίωξαν την κυριότερη κουρδική παραστρατιωτική οργάνωση από αυτήν.

Ο τομέας αυτός, όπως όλες οι περιοχές που κατέχουν αντάρτες προσκείμενοι στην Τουρκία, συγκλονίζεται συχνά από στοχευμένες δολοφονίες, επιθέσεις ή εκρήξεις, που γενικά η Άγκυρα αποδίδει στους κούρδους μαχητές.

Ο πόλεμος στη Συρία, ο οποίος ξέσπασε το 2011 με έναυσμα την καταστολή διαδηλώσεων με αίτημα τον εκδημοκρατισμό, έχει στοιχίσει τη ζωή σε κάπου μισό εκατομμύριο ανθρώπους και έχει μετατρέψει εκατομμύρια άλλους σε εσωτερικά εκτοπισμένους ή πρόσφυγες.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: