Συρία: Κατελήφθη από αντάρτες το χωριό της «τελικής μάχης» κατά την προφητεία

Αντικαθεστωτικοί βόρεια του Χαλεπίου: Η ISIS χρησιμοποιεί προπαγανδιστικά μία εσχατολογία «τελικής μάχης» μεταξύ πιστών και απίστων (Φωτογραφία: Reuters )

Αναφορές από τις εμπόλεμες ζώνες της Συρίας θέλουν ομάδες αντικαθεστωτικών που υποστηρίζονται από την Τουρκία να κατέλαβαν το χωριό Νταμπίκ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Το βρετανικό Reuters επικαλείται τόσο αρχηγό της ομάδας που υποστηρίζεται από την Τουρκία όσο και οργανώσεων ακτιβιστών που παρακολουθούν τις εξελίξεις στη συριακή σύρραξη. Σύμφωνα με αυτές, το χωριό κατελήφθη την Κυριακή μετά από συγκρούσεις, μαζί με το κοντινό χωριό Σοράν.

Το σχετικά μικρό χωριό έχει ιδιαίτερη θέση στην εσχατολογία που χρησιμοποιεί προπαγανδιστικά η τζιχαντιστική ISIS: Η ομάδα διαδίδει ισλαμικές «προφητείες» στις οποίες το Νταμπίκ είναι το σκηνικό της «τελικής μάχης με τους άπιστους».

Η προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους έχει και μία έντονη εσχατολογική διάσταση, που πολλές φορές περνά απαρατήρητη για τους δυτικούς παρατηρητές, όμως είναι ένα από τα οχήματα που κινητοποιεί μαχητές για την οργάνωση. Υπενθυμίζεται ότι «Daqib» λέγεται, σε αυτό το πλαίσιο, και το προπαγανδιστικό αγγλόφωνο περιοδικό που εκδίδει η οργάνωση με στόχο να προσελκύσει μέλη από την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Πηγή: in.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: