Συρία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από επιθέσεις σε εστιατόρια

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη στην πόλη Καμισλί στη βορειοανατολική Συρία, που ελέγχεται από κουρδικές δυνάμεις, στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο εκπρόσωπος των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) ανέφερε στο Reuters ότι πιθανότατα οι επιθέσεις έγιναν από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. «Δύο βομβιστικές επιθέσεις συνέβησαν στα εστιατόρια Miami και Gabriel. Από την πρώτη επίθεση ανασύραμε τουλάχιστον δέκα πτώματα και 18 τραυματίες. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι συμβαίνει στο δεύτερο εστιατόριο, αλλά υπάρχουν και εκεί δεκάδες θύματα», τόνισε μια στρατιωτική πηγή στο ρωσικό πρακτορείο RIA.

Όπως ανέφερε η πηγή μια τρίτη βομβιστική επίθεση συνέβη σε ένα ακόμη εστιατόριο, σε κοντινή απόσταση, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα από αυτή την επίθεση. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από βομβιστές – καμικάζι. naftemporiki.gr

 

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: