Σύψας: Τι θα γίνει αν υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού σε ξενοδοχείο

“Κανένα ξενοδοχείο δεν θα τεθεί ολόκληρο σε καραντίνα”

Η Ελλάδα μπήκε στην επόμενη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων με το άνοιγμα του τουρισμού και ένα σημαντικό θέμα είναι τι πρόκειται να συμβεί αν εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού σε κάποιο ξενοδοχείο.

«Κανένα ξενοδοχείο δεν θα τεθεί ολόκληρο σε καραντίνα» τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τα μέτρα που θα ακολουθηθούν με την άφιξη των τουριστών.

Εξήγησε ότι θα υπάρχει ενημέρωση για το ποιο ξενοδοχείο είναι εκείνο που έχει κρούσμα. «Δεν μπορούμε να το αποκρύψουμε» επισήμανε.

Αν υπάρξει κρούσμα σε ξενοδοχείο θα ανιχνευθεί και ο ασθενής θα απομονωθεί. Στη συνέχεια θα γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του και οι στενές επαφές θα μπουν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο μέσα. Το ξενοδοχείο όμως θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά για τους υπόλοιπους.

Ο κ. Σύψας είπε ότι δεν μπορεί ακόμα να πει αν το επόμενο καλοκαίρι θα είναι κανονικό, καθώς δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουμε το εμβόλιο μέχρι τότε. Τόνισε πως για να ξεκινήσει ένα εμβόλιο να χορηγείται θα πρέπει αποδεδειγμένα να είναι ασφαλές.

«Αν βγει εμβόλιο που έχει παρενέργειες καταστραφήκαμε» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πιθανόν ο κάθε άνθρωπος να χρειαστεί δύο δόσεις του εμβολίου.

ellada

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: