Σύψας: Απόλυτη καταστροφή ένα γενικό lockdown – SMS μόνο αν υπάρξει μεγάλη έξαρση του κορονοϊού

Ο λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό τόνισε πως θα είναι η απόλυτη καταστροφή ένα γενικό lockdown, ενώ για τα SMS  για τις μετακινήσεις ανέφερε ότι θα επιστρέψουν τοπικά σε ενδεχόμενο μεγάλης έξαρσης της πανδημίας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο κ. Σύψας τόνισε αρχικά: «Όλα αυτά συνιστούν ένα πολύ δύσκολο κοκτέιλ, το οποίο γίνεται ακόμη δυσκολότερο γιατί η επιστροφή των εκδρομέων από τους τουριστικούς προορισμούς σημαίνει αύξηση των κρουσμάτων στα αστικά κέντρα».

Όσο για τους διασωληνωμένους επισήμανε ότι η κατάσταση θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, με ανυπολόγιστες μάλιστα συνέπειες, όταν ο αριθμός τους και εκείνος των θανόντων επιστρέψει στα επίπεδα που είχαμε στην γενική καραντίνα.

Όσο για ένα γενικό lockdown ο λοιμωξιολόγος ήταν ξεκάθαρος: «Ένα γενικό lockdown θα είναι η απόλυτη καταστροφή. Θα το αποφύγουμε πάση θυσία. Θα πάρουμε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πριν φτάσουμε εκεί πέρα».

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Σύψας ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επαναφοράς του SMS για τις μετακινήσεις, λέγοντας: «ενδεχομένως θα γίνει όταν θα έχουμε μεγάλη έξαρση της επιδημίας και θα γίνει τοπικά», ενώ οι αποφάσεις για ο άνοιγμα των σχολείων θα ληφθούν στο τέλους του Αυγούστου με βάση τα τότε δεδομένα.

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: