Σύνοδος Κορυφής: «Επίσημη πρώτη» του Μπάιντεν με τους Ευρωπαίους ηγέτες

Eνωμένες η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να δείξουν ότι οι δημοκρατίες είναι οι πλέον κατάλληλες για την προστασία των πολιτών ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ

Για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε απόψε την πρώτη επαφή του με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των «27», στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε το «παρών» στην τηλεδιάσκεψη κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Φωτογραφικό στιγμιότυπο ανήρτησε στο Twitter ο Σαρλ Μισέλ, στέλνοντας το μήνυμα πως «ενωμένες η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να δείξουν ότι οι δημοκρατίες είναι οι πλέον κατάλληλες για την προστασία των πολιτών, την προώθηση της αξιοπρέπειας και τη δημιουργία ευημερίας».

Για ανανεωμένη και ισχυρότερη σχέση ΕΕ-ΗΠΑ έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά την διάρκεια των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σήμερα, θα ήθελα επίσης να υπογραμμίσω τη μεγάλη σημασία που αποδίδουμε σε μια ανανεωμένη και ισχυρότερη σχέση ΕΕ-ΗΠΑ για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων και απειλών, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Μεσογείου», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o κος Αναστασιάδης.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: