Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στα Τσιμέντα Χαλκίδας

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στα Τσιμέντα Χαλκίδας

Το εργοστάσιο παραμένει κλειστό για 10 ολόκληρους μήνες. Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου «Τσιμέντα Χαλκίδας» συνεχίζουν τον αγώνα, για να ανοίξει ξανά το εργοστάσιο, που παραμένει κλειστό και εκτός λειτουργίας…
από τις 25 Μαρτίου 2013, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της εταιρίας ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλους του πολυεθνικού ομίλου LAFARGE, να απολύσει το σύνολο των εργαζομένων.

Η Ένωση Εργαζομένων στο εργοστάσιο εξέδωσε ενημερωτικό δελτίο για την πορεία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων από την ημέρα που έκλεισε το εργοστάσιο μέχρι σήμερα, τονίζοντας ότι το Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας δεν είναι απλά μόνο βιώσιμο αλλά είναι ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό εργοστάσιο.

Στην ανακοίνωση των εργαζομένων αναφέρεται ότι έχουν απολυθεί συνολικά 89 εργαζόμενοι, ενώ από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί οκτώ δικαστικές αποφάσεις οι οποίες στο σύνολό τους δικαιώνουν τους εργαζόμενους!

Στο μεταξύ έχουν ασκηθεί αγωγές για την ακυρότητα όλων των απολύσεων που έχει πραγματοποιήσει η πολυεθνική από τον Απρίλιο του 2013 χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμη εκδικαστεί, λόγω αναβολών και φόρτου εργασίας των Δικαστηρίων.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: «Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά ότι οι απολύσεις που πραγματοποιεί η LAFARGEκαθώς και η απόφαση της να σταματήσει τη λειτουργία του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας είναι ένα άθλιο κερδοσκοπικό παιχνίδι σε βάρος των εργαζομένων και των οικογενειών τους, της τοπικής κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας.»

egnomi.gr
Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στα Τσιμέντα Χαλκίδας Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στα Τσιμέντα Χαλκίδας

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στα Τσιμέντα Χαλκίδας

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: