Συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις σήμερα με 4 ακόμα μαθήματα

Συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις σήμερα με 4 ακόμα μαθήματαΣυνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις σήμερα με 4 ακόμα

Δεύτερη ημέρα σήμερα για τις πανελλαδικές εξετάσεις με τους υποψηφίους να διαγωνίζονται στα μαθήματα: της Βιολογίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής και της Ιστορίας.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις του 2015 ξεκίνησαν τη Δευτέρα 18-5 με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και θέμα Έκθεσης για την πολιτιστική κληρονομιά και τη σχέση μας με τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης.

Την Παρασκευή θα ακολουθήσουν μαθήματα κατεύθυνσης και συγκεκριμένα Νεοελληνική Λογοτεχνία (Θεωρητική Κατεύθυνση), Βιολογία (Θετική), Χημεία-Βιοχημεία (Τεχνολογική-κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική-κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Στις φετινές εξετάσεις διαγωνίζονται 105.000 υποψήφιοι για 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) οι εξετάσεις ολοκληρώνονται την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας και ακολουθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων κατά το διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου.

Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Η ανακοίνωση των βαθμών αναμένεται μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και οι βάσεις μετά την 20 Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι μετά τις 15 Ιουνίου θα προσέλθουν στα Λύκεια όλης της χώρας για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό δελτίο.

Πηγή:News.gr

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: