Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Στον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, προχώρησαν συμβολικά για μία ώρα από τις 17.00 του Σαββάτου, με τα τρακτέρ τους αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως επισήμαναν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μέλη της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας «έχουμε πει πολλές φορές ότι το κλείσιμο του τελωνείου των Ευζώνων είναι μόνο η αρχή. Εάν δεν μας αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα στην κυβέρνηση, έχουμε και άλλα σχέδια για να σκληρύνουμε τη στάση μας».

Υπενθυμίζεται ότι η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, ζήτησε συνάντηση -κατατέθηκε έγγραφο αίτημα και στο γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη- με στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ενέργειας, βάζοντας τον άξονα της συζήτησης σε τρία σημεία που είναι τα κόστος παραγωγής, ασφαλιστικό και φορολογικό.

Κλειστή παραμένει από τις 30/1 η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Ευζώνων, στο 548 χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου — Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης — Ειδομένης. Η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης. Συνεχίζεται δε και ο επ΄αόριστον αποκλεισμός της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία).

Άνοιξε η νέα εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου

Δόθηκε στην κυκλοφορία λίγο μετά τις 21:30 του Σαββάτου η νέα εθνική οδός Πατρών — Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, την οποία είχαν κλείσει για περίπου τρεις ώρες, αγρότες της Αιγιάλειας.

Σήμερα, οι αγρότες αναμένεται να λάβουν αποφάσεις για τις επόμενες κινητοποιήσεις τους.

Κτηνοτρόφοι έχυσαν γάλα στην Ε.Ο Λάρισας-Κοζάνης. Έκλεισαν μαζί με τους αγρότες για δύο ώρες τον δρόμο

Γάλα στο οδόστρωμα έριξαν σήμερα το πρωί κτηνοτρόφοι που συγκεντρώθηκαν μαζί με τους αγρότες στην εθνική οδό Λάρισας — Κοζάνης στο ύψος της διασταύρωσης Αργυροπουλίου.

Οι κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν δίωρο αποκλεισμό του δρόμου, ενώ έκαψαν και μπάλες άχυρο ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα μέτρα της κυβέρνησης, όπως δήλωσαν.

Οι ίδιοι διαμαρτύρονται για το κόστος παραγωγής, αλλά και για τα ζητήματα των καταστροφών που υπέστησαν από την κακοκαιρία το προηγούμενο διάστημα.

Επόμενος σταθμός των κινητοποιήσεων τους, είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας την ερχόμενη Τρίτη, όπως αποφάσισε η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και η πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: