Συνεχίζεται η επιδείνωση του καιρού με βροχές και θυελλώδεις ανέμους

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί την Πέμπτη από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου — Άνεμοι 8 μποφόρ στο Αιγαίο — Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Το χειμερινό σκηνικό καιρού θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, τις βροχές και την πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με το meteo, νεφελώδης καιρός αναμένεται την Πέμπτη, με ανέμους έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.  Πιο αναλυτικά αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες στις νησιωτικές περιοχές και σε Ήπειρο, Στερεά, Πελοπόννησο και Ανατολική Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους πυκνότερες.

Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά και στην Κρήτη. Η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του 24ωρου θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 16, στη Θεσσαλία από 5 έως 14, στην Ήπειρο από 7 έως 19, στην Ανατολική Στερεά από 7 έως 13, στη Δυτική Στερεά από 9 έως 19, στην Πελοπόννησο από 7 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 18, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 10 έως 17, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 20, στις Κυκλάδες από 12 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 21 και στην Κρήτη από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ. Ιδιαίτερα στον Πατραϊκό, οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ και από το μεσημέρι 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Ιδιαίτερα στο Νότιο Ευβοϊκό οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις από 6 έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στο μεταξύ, νεφική μάζα έρχεται την Κυριακή, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό.

Όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού στην ΕΡΤ, μία νεφική μάζα από τη Νοτιοδυτική Ελλάδα φαίνεται να κινείται από τα δυτικά-νοτιοδυτικά προς τα βόρεια-βορειοανατολικά και αυτή η συννεφιά θα δώσει βροχές και ίσως και κάποιες τοπικές καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, στα περισσότερα δυτικά τμήματα.

Επίσης, τόνισε ότι «δεν αποκλείεται να απλωθεί αυτή η βροχοφόρα συννεφιά και να φτάσουν κάποιες τοπικές βροχές στην Ανατολική Πελοπόννησο και την Ανατολική Στερεά και την Αττική», επισημαίνοντας, ωστόσο, πως αυτό μπορεί να συμβεί από το απόγευμα προς το βράδυ της Κυριακής.

Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη από την ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου και στα παραθαλάσσια από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί έως 8 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα Δωδεκάνησα από 16 έως 23 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα
λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της και μικρή άνοδο στα ανατολικά. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς και στα νότια ηπειρωτικά και τα νησιά τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και στο Ιόνιο θα σημειωθούν, από το μεσημέρι τοπικές βροχές και από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Ο καιρός την Κυριακή

Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Από το απόγευμα ο καιρός της δυτικής Ελλάδας θα επηρεάσει και την ανατολική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία με βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: