Συνεχίζει την περιοδεία του το Road Safety Truck του EKO Acropolis Rally– Πότε έρχεται στο ΟΑΚΑ

Από χθες (31 Αυγούστου) το Road Safety Truck του EKO Acropolis Rally βρίσκεται στην Ελευσίνα. Προχθές το απόγευμα στον Ασπρόπυργο παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας έγινε λίγο πριν αποχωρήσει το Road Safety Truck από την κεντρική πλατεία της περιοχής, συζήτηση με θέμα «Εσύ τι λάθος κάνεις στην οδήγηση» .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και εκατοντάδες πολίτες που τα προηγούμενα 24ωρα είχαν ενημερωθεί από εξειδικευμένο προσωπικό που βρίσκεται σε κάθε σταθμό του EKO Acropolis Rally Road Safety Truck πάνω σε θέματα Οδικής Ασφάλειας .

Στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, στον Ασπρόπυργο, το παρών έδωσε και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κότσιρας, ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο νομικό πλαίσιο που αφορά τις τροχαίες παραβάσεις και τον ΚΟΚ.

Στον Ασπρόπυργο τη συζήτηση συντόνισε ο πρόεδρος της Motorsport Greece, Τάκης Πουρναράκης, ο οποίος ανέπτυξε στους παρευρισκόμενους τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνει καθημερινά στο δρόμο ο μέσος οδηγός.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της επιστροφής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, το 2021, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενέταξε τις δράσεις Οδικής Ασφάλειας στο πλαίσιο του αγώνα, κατά τον χαιρετισμό του επεσήμανε:

 «Για όλους εμάς είναι πολύ σημαντική η αξιοποίηση της απήχησης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ώστε να επικοινωνήσουμε καλές πρακτικές οδικής ασφάλειας σε όλη τη χώρα. Τα βασικά λάθη που κάνουμε όλοι εντοπίζονται στην ακατάλληλη ταχύτητα, στην απόσπαση προσοχής, στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών, στη μη χρήση κράνους ή ζώνης. Συνειδητοποιώντας τα, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα προς το στόχο της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων».

O Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ κ. Σπύρος Γκίκας, δήλωσε:

«Για την ΕΚΟ, τον Μεγάλο Χορηγό της διοργάνωσης,  το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις -πέρα από μια μεγάλη γιορτή για όλους- αποτελεί και μία μοναδική ευκαιρία για την προώθηση των μηνυμάτων ασφαλούς οδήγησης, καθώς τα τροχαία ατυχήματα συνεχίζουν να αποτελούν “επιδημία” για τη χώρα μας. Μέσω του ειδικά διαμορφωμένου φορτηγού του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, συμβάλλουμε ενεργά στην ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας, με στόχο τη μείωση των τροχαίων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Το EKO Acropolis Rally Road Safety Truck θα βρίσκεται στην Ελευσίνα έως τις 4 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια θα έρθει στην Αθήνα 4-7/9. Στο ΟΑΚΑ θα βρίσκεται μόνο την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα όπου θα γίνει η υπερειδική και την επομένη το Road Safety Truck θα εγκατασταθεί στην Λαμία έξω από το ΕΚΟ Service Park.

Συνεχίζει την περιοδεία του το Road Safety Truck του EKO Acropolis Rally– Πότε έρχεται στο ΟΑΚΑ gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: