Συνεχίζει την αντίσταση στον κορονοϊό η Ιταλία: Μικρή αύξηση κρουσμάτων, αλλά μείωση νεκρών σε 24 ώρες

Μία μικρή άνοδο στα κρούσματα κορονοϊού είδε σήμερα η Ιταλία, ωστόσο μειώθηκε ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών από την πανδημία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 230.555, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 32.955. Παράλληλα, 144.658 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 230.158 και είχαν χάσει την ζωή τους 32.877 άνθρωποι ενώ 141.981 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 78 άνθρωποι και καταγράφηκαν 397 νέα κρούσματα. 2.677 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 521 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 7.917 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 44.504 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο αυξήθηκε κατά 97 κρούσματα. O αριθμός των νεκρών παρουσιάζει μείωση: έχασαν την ζωή τους 14 λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιασθέντες είναι 1.175 περισσότεροι.

Ο αριθμός των νεκρών είναι ο χαμηλότερος από την αρχή των μετρήσεων. Στο μεταξύ, οι ιταλοί πνευμονολόγοι προβλέπουν ότι το 30% των ασθενών που κατάφεραν να θεραπευθούν από τον κορονοϊό, θα πάσχει, στο εξής, από χρόνια πνευμονικά προβλήματα και για τον λόγο αυτό ζήτησαν την ενίσχυση των δομών του δημόσιου συστήματος υγείας της χώρας.

Ισπανία: Στους 27.119 οι θάνατοι με 235.259 κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι από την αρχή της επιδημίας συνολικά 27.119 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους έχοντας διαγνωστεί με τον νέο κορονοϊό.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού έφτασαν τα 236.259, ανέφερε το υπουργείο.

Χθες, Δευτέρα, η κυβέρνηση αναθεώρησε προς τα κάτω τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα κατά περίπου 2.000, αφού έλεγξε τα στοιχεία που παρείχαν οι περιφέρειες, γεγονός που προκάλεσε έντονη κριτική από την αντιπολίτευση.

Ουγγαρία: Λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Η ουγγρική κυβέρνηση αναμένεται να τερματίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 20 Ιουνίου, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Δικαιοσύνης Γιούντιντ Βάργκα σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook, καθώς η Βουδαπέστη ετοιμάζεται να υποβάλει νομοσχέδιο για τον τερματισμό των εξουσιών της έκτακτης ανάγκης.

Ο αμφιλεγόμενος νόμος που υιοθετήθηκε στις 30 Μαρτίου για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού χορηγούσε στον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν την εξουσία να κυβερνά με διατάγματα μέχρις ότου η κυβέρνησή του να κηρύξει το τέλος της πανδημίας.

Στο εσωτερικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο πολλές φωνές κατηγόρησαν τον Όρμπαν ότι επωφελείται από την κρίση για να αποδυναμώσει τη δημοκρατία στην Ουγγαρία, μια χώρα της ΕΕ όπου το κράτος δικαίου έχει πληγεί την τελευταία δεκαετία.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: