Συνεργασία της Nissan με υπηρεσία κοινής χρήσης αυτοκινήτων στην Ιαπωνία

 

Η Nissan και η πόλη της Yokohama εγκαινίασαν  την υπηρεσία κοινής χρήσης αυτοκινήτων με αμιγώς ηλεκτροκίνητα ultra-compact οχήματα.

Η υπηρεσία “ChoiMobi Yokohama”, επιτρέπει στους χρήστες που εγγράφονται online, να παραλάβουν και να επιστρέψουν τα αυτοκίνητα σε 14 τοποθεσίες, πέριξ του σταθμού στην Yokohama. Υπάρχει η δυνατότητα προ-κρατήσεων 30 λεπτά πριν από την παραλαβή, ενώ τα αυτοκίνητα μπορούν να οδηγηθούν εντός των ορίων της πόλης.

Η υπηρεσία κοστίζει 250 yen ανά 15 λεπτά συν 200 yen ως βασικό τέλος, με μέγιστη ημερήσια χρέωση στα 3.000 yen. Οι χρήστες είναι απαραίτητο να έχουν Ιαπωνική άδεια οδήγησης, ένα smartphone και μια πιστωτική κάρτα που έχει εκδοθεί στην Ιαπωνία. Η εγγραφή είναι διαθέσιμη από την ιστοσελίδα Mobi Choi στο https://nissan-rentacar.com/choimobi-yokohama/.  Για την ιστορία, η Nissan και η πόλη της Yokohama είχαν διεξάγει την πρώτη στην Ιαπωνία δοκιμαστική υπηρεσία με την χρήση  αμιγώς ηλεκτροκίνητων ultra-compact οχημάτων, από τον Οκτώβριο του 2013. Ο στόχος ήταν να ενθαρρύνουν τις επιλογές  μεταφορών με χαμηλές εκπομπές ρύπων, τη βελτίωση της ποιότητας των μεταφορικών υπηρεσιών, αλλά και να προωθήσουν τον τουρισμό. Τον Οκτώβριο του 2015 η συνεργασία επεκτάθηκε με την ενοικίαση των αυτοκινήτων στους τοπικούς τουριστικούς πράκτορες και στις επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα που θέλουν να υλοποιήσουν είναι  κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Γι αυτό  η Nissan συνεχίζει να αναζητά τρόπους για να αξιοποιήσει τα ultra-compact αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα.

 

 

Συνεργασία της Nissan με υπηρεσία κοινής χρήσης αυτοκινήτων στην Ιαπωνία

now24.gr-auto

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: