Συνελήφθησαν τρεις ύποπτοι τζιχαντιστές στην Κωνσταντινούπολη

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τρεις ανθρώπους που φέρονται να συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και να σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σήμερα, ανήμερα της εθνικής γιορτής της Τουρκίας, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Οι τρεις συλληφθέντες πιστεύεται ότι προετοίμαζαν επίθεση εναντίον των εορτασμών για την Ημέρα της Δημοκρατίας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σήμερα γιορτάζεται στην Τουρκία η 96η επέτειος από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας.

Μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και των υπηρεσιών Πληροφοριών της Τουρκίας συγκέντρωσαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι τρεις ύποπτοι ήταν σε επικοινωνία με ανθρώπους που θα τους παρείχαν επιμελητειακή υποστήριξη για την επίθεση.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν η σχεδιαζόμενη επίθεση συνδέεται με τον φόνο την Κυριακή από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι στη βορειοδυτική Συρία.

Η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι είχε μοιραστεί πληροφορίες με τις ΗΠΑ πριν από την επιχείρηση αυτή και τόνισε ότι είναι περήφανη που βοήθησε «να προσαχθεί στη δικαιοσύνη ένας διαβόητος τρομοκράτης».

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: