Συνελήφθη στην Αλβανία ο δεύτερος δράστης της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Στο νοσοκομείο των Τιράνων νοσηλεύεται φρουρούμενος σε κρίσιμη κατάσταση ο 32χρονος Αλεξαντερ Μάτα, ο καταζητούμενος από την ελληνική αστυνομία ως ο δεύτερος εκ των δολοφόνων του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του μετά από συμπλοκή που είχε με άλλους κακοποιούς στο χωριό της Επαρχίας Βλόρα. Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ και την αστυνομία της γειτονικής χώρας, ο Μάτα -γνωστός και ως «Μαραντόνα της Μεγαλόπολης»- διέσχιζε με μηχανή μεγάλου κυβισμού, μαζί με τον 22χρονο Σοτιράι Μεχίλι, το χωριό όταν ξαφνικά δέχθηκαν πυρά από μέλη αντίπαλης συμμορίας.

Ο Μεχίλι έπεσε νεκρός κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ ο Μάτα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και πλέον κρατείται από τις αλβανικές Αρχές, σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος σύλληψης από την ΕΛ.ΑΣ. Όπως αναφέρει η αλβανική αστυνομία το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η επίλεκτη ομάδα της αλβανικής αστυνομίας (FNSH) πραγματοποιεί μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο χωριό Μπισάν της ίδιας Επαρχίας, εντοπίστηκε από τις Αρχές ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Mercedes να έχει τυλιχτεί στις φλόγες, το οποίο πιθανότατα πρόκειται για το όχημα που χρησιμοποίησαν τα μέλη της αντίπαλης συμμορίας.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: