Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ για μη καταβολή εισφορών ύψους 2,3 εκατ. ευρώ

Στη σύλληψη ενός 74χρονου άντρα προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς κατηγορείται για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών προς τον ΕΦΚΑ.

Αστυνομική πηγή αναφέρει πως πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Χρήστο Στεφανίδη, ο οποίος φέρεται να οφείλει το ποσό των 2.349.409,33 ευρώ, που φαίνεται να συνδέεται με εισφορές που αφορούν τον Φεβρουάριο του 2017.

Ο κ. Στεφανίδης οδηγήθηκε με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος.

Σε δηλώσεις του στο thestival.gr, ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ σημείωσε τα εξής: «Από τη στιγμή που έφυγα από τον ΟΑΣΘ, το Δημόσιο με όφειλε και με οφείλει 130 εκατομμύρια ευρώ. Άμα τα είχε δώσει και ήταν συνεπές, δεν θα υπήρχε καμία οφειλή από τον ΟΑΣΘ. Παρ’ όλα αυτά, για τον συγκεκριμένο μήνα είχα πληρώσει το 50% τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με το νόμο και έκανα συγχρόνως ένσταση για να δικαιολογηθώ, γιατί δεν μπορώ να πληρώσω ολόκληρη την οφειλή. Ακόμα δεν προσδιορίστηκε η ημερομηνία της εκδίκασης της ενστάσεως και ήρθαν χθες και με συνέλαβαν».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: