Συνελήφθη ο πλοίαρχος του container ship που εμβόλισε το “Καλλιστώ”

Τι έδειξαν τα αλκοτέστ στους υπεύθυνους των πλοίων

Συνελήφθη ο πλοίαρχος του Maersk Launceston για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια μετά το ναυτικό ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ».

Τι έδειξαν τα αλκοτέστ

Την Τρίτη ξεκίνησε η προανάκριση από το Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου για τη σύγκρουση του container ship «Maersk Launceston» με το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ». Το Λιμενικό έκανε αλκοτέστ στους υπευθύνους και των δύο πλοίων για να αποκλείσει το ενδεχόμενο η σύγκρουση να οφείλεται σε ατύχημα. Τα αλκοτέστ βγήκαν αρνητικά.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να δώσει το μαύρο κουτί του εμπορικού πλοίου αλλά και τα συστήματα επιτήρησης του Λιμενικού στα οποία έχουν καταγραφεί όλες οι κινήσεις αλλά και οι συνομιλίες μέσω ασυρμάτων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης επεσήμανε ότι «είναι ευτυχές ότι δεν θρηνήσαμε θύματα» και τόνισε ότι το περιστατικό έγινε στα ανοιχτά του λιμανιού και με καλό καιρό, αναφέροντας την διεθνή πρακτική της ναυσιπλοΐας, «το μεγάλο πλοίο, πάντοτε προσέχει το μικρό».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: