Συνελήφθη για ληστείες πρωταθλητής αγώνων μοτοσυκλέτας

Οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να εξαρθρώσουν μια σπείρα που λήστευε καταστήματα, supermarkets, πρατήρια υγρών καυσίμων, πρακτορεία τυχερών παιγνίων, φαρμακεία, ταχυδρομικά υποκαταστήματα και άλλες επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Ηλείας και της Κρήτης.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ένας γνωστός πρωταθλητής, οδηγός αγώνων του χώρου της μοτοσυκλέτας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν πέντε Έλληνες, ηλικίας 52, 48, 33, 32 και 29 ετών, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά μέλη, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται επιπλέον ένας 31χρονος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία, και παραβάσεις των νόμων για τα όπλα και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 28 ετών, για κλοπή και αποδοχή — διάθεση προϊόντων εγκλήματος εκ των οποίων ο 28χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της επιχείρησης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες των μελών, σε κατάστημα εμπορίας μοτοσικλετών και ανταλλακτικών καθώς και στις αποθήκες- «καβάντζες» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν : (6) μοτοσικλέτες και (2) φορτηγά, που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες (19) μοτοσικλέτες, πολλές εκ των οποίων είναι κλεμμένες, ενώ άλλες έχουν παραποιημένο αριθμό πλαισίου, (4) κινητήρες μοτοσικλετών και σκελετό μοτοσικλέτας, (2) αυτοκίνητα, κλεμμένες και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, (168) δελτία, προερχόμενα από ληστείες σε πρακτορεία τυχερών παιγνίων, (7.325) ευρώ, πλήθος κερμάτων και καμένα χαρτονομίσματα, συσκευή παρεμβολής σήματος (jammer), (2) ασύρματοι τηλεπικοινωνίας, (24) κινητά τηλέφωνα και δεκάδες κάρτες SIM, κράνη, μπουφάν και ρούχα (κουκούλες τύπου » F ull- F ace», γάντια, μάσκες, γυαλιά ηλίου, τσαντάκια μέσης και σακίδια) που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών. Επιπρόσθετα, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης είχαν κατασχεθεί τρία πιστόλια και δύο ακόμη μοτοσικλέτες, τα οποία οι δράστες είχαν εγκαταλείψει μετά από ληστεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να εξακριβωθεί το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: