Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός για απάτες σε βάρος πολιτών κατ’ εξακολούθηση [pic]

Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός για απάτες σε βάρος πολιτών κατ’ εξακολούθηση [pic]

Συνελήφθη στις 19-11-2014 το πρωί στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 48χρονος…
ημεδαπός, για απάτες σε βάρος πολιτών κατ’ εξακολούθηση. Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του Νόμου για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση καταγγελιών πολιτών, για εξαπάτησή τους από άτομο που τους είχε προσεγγίσει, υποσχόμενο ότι θα τους βοηθήσει για τη ρύθμιση υψηλών οικονομικών οφειλών τους σε Τράπεζες, έναντι αμοιβής, εντοπίσθηκε ο 48χρονος και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, από οκταετίας τουλάχιστον, ο συλληφθείς προσέγγιζε άτομα, τα οποία είχαν βρεθεί σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, εξαιτίας οφειλών τους σε τράπεζες, εμφανιζόμενος είτε σαν άτομο με υψηλές γνωριμίες, είτε σαν σύμβουλος επιχειρήσεων ή διαχειριστής χρεών και τα έπειθε να του καταβάλλουν διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους βοηθήσει να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχει εξαπατήσει επτά (7) άτομα, από τα οποία έχει λάβει συνολικά το χρηματικό ποσό των 78.200 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τα ευρήματα εκτιμάται ότι τα θύματα είναι πολλαπλάσια.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος φωτοαντιγράφων δημοσίων εγγράφων (δελτία ταυτοτήτων, εκκαθαριστικά σημειώματα εφοριών κ.α.), βιβλιάρια τραπεζών, σφραγίδες εταιρειών και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων όπου αναγράφονται ονόματα και ποσά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων παθόντων συνεχίζεται.

Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός για απάτες σε βάρος πολιτών κατ’ εξακολούθηση [pic]

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: