Συνέλαβαν στη Σκωτία φυγά από τις ΗΠΑ που σκηνοθέτησε τον θάνατό του

Ο Νίκολας Ρόσι αντιμετωπίζει την κατηγορία του βιασμού στις ΗΠΑ – Η ταυτότητά του εντοπίστηκε μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο με κορωνοϊό –Βρίσκεται υπό κράτηση στο νοσοκομείο, ενώ υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψης

Μια αναπάντεχη αποκάλυψη έφερε ο κορωνοϊός στις αρχές της Σκωτίας, που εντόπισαν έναν Αμερικανό φυγά που είχε σκηνοθετήσει τον θάνατό του, να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Γλασκώβης.

Ο Νίκολας Ρόσι, 34 ετών, καταζητούνταν από την Ιντερπόλ και αντιμετωπίζει την κατηγορία του βιασμού στη Γιούτα των ΗΠΑ. Τον Δεκέμβριο μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Queen Elizabeth με κορωνοϊό, χρησιμοποιώντας το όνομα Άρθουρ Νάιτ. Η αστυνομία της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι βρισκόταν υπό κράτηση μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Οι αμερικανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο Ρόσι ήταν γνωστός και ως Νίκολας Αλαχβερντιάν, στην πολιτεία του Ρόουντ Άιλαντ, όπου είχε εμπλακεί σε ζητήματα τοπικής πολιτικής και ήταν επικριτής του συστήματος παιδικής υγειονομικής περίθαλψης.


Τον Δεκέμβριο του 2019 είχε πει ότι είχε λέμφωμα τελικού σταδίου και του έμεναν μόνον λίγες εβδομάδες ζωής. Ορισμένα μέσα μετέδωσαν ότι είχε πεθάνει τον Φεβρουάριο του 2020. Σε διαδικτυακή ανάρτηση είχε γίνει αναφορά στον θάνατό του και τον είχαν χαρακτηρίσει μαχητή, που πάλευε στην πρώτη γραμμή εδώ και δύο δεκαετίες για τα δικαιώματα των παιδιών. Μάλιστα, στην ανάρτηση αναφερόταν ότι οι στάχτες του πετάχτηκαν στη θάλασσα.

Χρειάστηκε να διασωληνωθεί για να τον εντοπίσουν

Ο Ρόσι εντοπίστηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, όπου χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Το ιατρικό προσωπικό δεν γνώριζε ότι βρισκόταν στην κόκκινη λίστα της Ιντερπόλ. Η σύλληψή του έγινε στις 13 Δεκεμβρίου από αστυνομικούς της Σκοτίας, που ενήργησαν για λογαριασμό των συναδέλφων του στη Γιούτα.

Ο εισαγγελέας της Γιούτα επιβεβαίωσε ότι στην πολιτεία ήταν γνωστός ως Νίκολας Ρόσι και τον αναζητούσαν μετά από καταγγελία βιασμού. Όταν συνελήφθη στη Γλασκώβη, πολλές αμερικανικές πολιτείες τον αναζητούσαν. Αναγνωρίστηκε δε με πολλά ονόματα.


Το FBI εξέδωσε ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της εξαπάτησης του θετού πατέρα του, παίρνοντας πιστωτικές κάρτες στο όνομά του και δημιουργώντας χρέη άνω των 200.000 δολαρίων.

Ο Ρόσι ήταν ύποπτος σε υπόθεση το 2008, η οποία είχε κλείσει, χωρίς να παραπεμφθεί. Το 2018, η εξέταση DNA τον συνέδεσε με υπόθεση σeξουαλικής επίθεσης στο Οχάιο. Οι ερευνητές πίστευαν ότι ο Ρόσι εγκατέλειψε τις ΗΠΑ και είχε προσπαθήσει να κάνει τις αρχές να πιστέψουν ότι είναι νεκρός. Πλέον οι αρχές συνεργάζονται με ομοσπονδιακούς και διεθνείς οργανισμούς για την έκδοσή του στη Γιούτα.

Η αστυνομία της Σκωτίας επιβεβαίωσε ότι ο Ρόσι συνελήφθη στις 13 Δεκεμβρίου.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: