Συνεδρίασε η Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Συνεδρίασε η Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας ΑΜ ΘΗ 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποιήθηκε στην , την Πέμπτη 4 Απριλίου.
Στην επιτροπή, όπου προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Βαβίας έγινε μια για θέματα αδειοδότησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων στην περιοχή, καθώς και για την συμμετοχή σε εκθέσεις για την των προϊόντων και των επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Στις αντιρρήσεις που εκφράζουν οι κτηνοτρόφοι, ως προς την διαδικασία και το της αδειοδότησης των στάβλων, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Βαβίας, ο οποίος τόνισε πως «το ζήτημα είναι σοβαρό, αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα, αλλά αυτή την στιγμή δυστυχώς, δεν υπάρχουν εξελίξεις».
Παράλληλα σχολίασε και το θέμα με τις εξαγωγές αμνοεριφίων προς την Τουρκία, όπου οι δασμοί είναι απαγορευτικοί για τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας πως «ήδη έχει γίνει μια πρώτη επαφή με το Υπουργείο, ώστε σε διπλωματικό επίπεδο να δούμε πως θα επιλυθεί».
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης μίλησε για την συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ σε εκθέσεις για την προώθηση αγροτικών προϊόντων. Ο ίδιος έχει συμμετέχει σε συσκέψεις με τα Επιμελητήρια της περιοχής και τα ζητήματα που ανέκυψαν, επικυρώθηκαν στη συνεδρίαση. «Είναι πολύ σημαντικό για τους παραγωγούς μας  να συμμετέχουν σε στοχευμένες εκθέσεις με την βοήθεια μας, ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν την εξωστρέφεια σε όλες τις επιχειρήσεις της περιοχής», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί πως στην Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Συνεδρίασε η Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας ΑΜ Θ

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: