Συνέντευξη πρωθυπουργού στη ΔΕΘ: Η δημοσιογράφος που ταπείνωσε τον Τσίπρα – Η ερώτηση που έφερε αμηχανία και εκνευρισμό

Η Ευαγγελία Τσικρίκα, δημοσιογράφος του Alpha, απηύθυνε σχεδόν δακρύζοντας στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στην συνέντευξη τύπου στην ΔΕΘ.

Η δημοσιογράφος μίλησε για τις τηλεοπτικές άδειες και για το γεγονός πως μετά από τόσα χρόνια θα μείνει στον δρόμο. Είπε χαρακτηριστικά : » Χάνω τη δουλειά μου και δεν ξέρω γιατί. Ήξερα ότι τις απολύσεις δεν τις κάνει το κράτος… Γιατί τιμωρείτε τους εργαζόμενους; Το 2015 λέγατε πως θα κινηθείτε πάνω στο Σύνταγμα, έχετε αλλάξει την άποψή σας;»

Όταν ο Αλέξης άρχισε να απαντάει στην ερώτηση, η Τσικρίκα τον διέκοψε και ο πρωθυπουργός με έντονο ύφος της είπε να τον αφήσει να ολοκληρώσει. Ενώ η Όλγα Γεροβασίλη διέκοψε την δημοσιογράφο λέγοντας πως δεν κάνουν διάλογο.

Ο πρωθυπουργός απάντησε λέγοντας: «Μας ενδιαφέρουν όλες οι θέσεις εργασίας. Για τους 2000 εργαζόμενους δεν έκλαψε κανείς. Τωρα κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς. Καλά κάνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και κάνουν κινητοποιήσεις αλλά εσάς δεν είδα να κάνετε. Το σύστημα ήταν ασύδωτο. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε κάθε λέξη του συντάγματος. Το δημόσιο θα έπρεπε να είχε εισπράξει και είναι 27 χρόνια που είναι αρύθμιστο το τοπίο, θα έπρεπε να είχε κάνει τρεις δημοπρασίες. Αναλογιστείτε τι έχει χάσει το δημόσιο, ένα τεράστιο ποσό μόνο και μόνο γιατί οι κυβερνήσεις δεν έκαναν ό,τι έπρεπε. Εμεις δίνουμε τη δυνατότητα για 4 άδειες γιατί πιστεύουμε ότι τα ΜΜΕ πρέπει να μπορούν να έχουν βιώσιμα σχήματα και να μην εξαρτώνται από τη διαπλοκή. Υπερασπιστήκαμε το δημόσιο συμφέρον, όταν ξεκίνησε η διαδικασία, όλοι την αμφισβητούσαν. Αν δεν βάζαμε τους όρους του διαγωνισμού, θα έρχονταν όλοι να δώσουν από 10 εκατ. Εμεις θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μη χάσει κανείς τη δουλειά του. Οι μέτοχοι του Mega δεν φρόντισαν για τη διάσωση του καναλιού. Έχουμε μια διαδικασία που με αδιάληπτο τρόπο που δυο από τα υπάρχοντα κανάλια πήραν άδεια και δυο νέοι υποψήφιοι έρχονται και παίρνουν άδεια.

Από την πλευρά μας αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι αν υπάρχουν απολύσεις, να δωθούν κίνητρα να προσληφθούν στους νέους παρόχους. Έχουμε εξαγγελεί προγράμματα επιδότησης για τους 4 νέους καναλάρχες να προσλάβουν από τυχόν απολυμένους επιδότηση 360 ευρώ τους πρώτους μήνες και τους επόμενους 12 μήνες επιδότηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να είναι όμηροι, να δουλεύουν και να μην πληρώνουμε. Το τσάμπα πέθανε κα Τσικρίκα. Κάποιοι άλλοι και όχι εγώ, είχαν μιλήσει για νταβατζήδες. Το νταβατζιλίκι πέθανε.»

Η Ελένη Τσικρίκα απάντησε σε αυτό πως δεν γίνεται να λέει κάτι τέτοιο για έναν σταθμό που έδωσε 61 εκατομμύρια.

 

youweekly.gr-Koinwnia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: