Συναισθηματική απιστία: Τι ακριβώς είναι και γιατί πιθανότατα έχει συμβεί και σε εσένα; (photos)

Είσαι έτοιμη για μεγάλες αλήθειες;

Ανεξάντλητο θέμα οι και σίγουρα πολύ ενδιαφέρον. Ειδικά την περίοδο αυτή, για την ακρίβεια τον τελευταίο χρόνο, που όλων οι ζωές έχουν μπει στην αναμονή, ο έρωτας και οι σχέσεις έγιναν είδος υπό εξαφάνιση, με τη μοναξιά και τη μοναχικότητα να βασιλεύουν και τους singles, ιδίως, να αναζητούν διέξοδο σε social media και dating apps. Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά.

Και μιας και οι σχέσεις περνούν κρίση, και μιας και βασιλεύει πια το πλατωνικό, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για κάτι που συνδυάζει και τα δύο: Τη συναισθηματική απιστία. Όσο προφανής είναι η σκέτη απιστία, άλλο τόσο περίπλοκη μπορεί να γίνει όταν το μυαλό και το συναίσθημα παίρνει τα ηνία.

Οι μεταξύ τους διαφορές σίγουρα κατανοητές, μιας και η απιστία προϋποθέτει σωματική επαφή, κάτι που δεν είναι απαραίτητο για τη συναισθηματική, η οποία έχει να κάνει περισσότερο με το συναίσθημα και το μυαλό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν η σχέση μας δεν πηγαίνει τόσο καλά, αλλά δεν παίρνουμε την απόφαση να χωρίσουμε, υπάρχει πιθανότητα να στραφούμε σε ένα άλλο άτομο, με το οποίο θα κάνουμε ατελείωτες συζητήσεις, και το οποίο είναι ικανό να αντικαταστήσει τον σύντροφό μας, σε πολλά πράγματα στην καθημερινότητα. Όταν μάλιστα το άτομο αυτό μας έλκει και eρωτικά, τότε είναι δεδομένη η ύπαρξη της συναισθηματικής απιστίας, η οποία για τους ειδικούς, ταυτίζεται με την… κανονική απιστία.

Και τώρα που το ξανασκέφτεσαι, ίσως έχεις ζήσει κι εσύ κάτι παρόμοιο. Παρακάτω λοιπόν σου έχω τα σημάδια, ότι μάλλον απάτησες συναισθηματικά τον σύντροφό σου:

Queen.gr - sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: