Συναγερμός στην Κωνσταντινούπολη: Μια νεκρή από έκρηξη σε αεροδρόμιο!

Μια γυναίκα σκοτώθηκε και μια ακόμη τραυματίστηκε μετά την έκρηξη που σημειώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, που βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσαν τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η Ζέχρα Γιαμάτς, 30 ετών, υπέκυψε στα τραύματα που έφερε στο κεφάλι από την έκρηξη που σημειώθηκε πάνω στην πίστα του αεροδρομίου, μετέδωσαν τα ειδησεοογραφικά δίκτυα CNN-Türk και NTV.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές τι προκάλεσε την έκρηξη, ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες ότι ίσως και να χτυπήθηκαν από όλμο!

Η Pegasus ανέφερε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στις 2:05 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και εκείνη την ώρα δεν βρίσκονταν επιβάτες στο σημείο.

Αστυνομικοί με τουφέκια και γιλέκα προστασίας αναπτύχθηκαν στις εισόδους του αεροδρομίου μετά την έκρηξη, ερευνώντας οχήματα στην περιοχή, ενώ ένα αστυνομικό ελικόπτερο πετούσε από πάνω, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Sabiha Gokcen ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωσή της πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις απογειώσεις και τις προσγειώσεις αεροσκαφών στο αεροδρόμιο, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι έρευνες για την αιτία που προκάλεσε την έκρηξη.

Το αεροδρόμιο Sabiha Gokcen, φέρει το όνομα της πρώτης γυναίκας πιλότου του τουρκικού στρατού και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, μετά το Ατατούρκ, που βρίσκεται στον ευρωπαϊκό τομέα της πόλης. Φιλοξενεί πτήσεις τόσο εσωτερικού, όσο και εξωτερικού, ενώ το χρησιμοποιούν ως έδρα πολλές εταιρίες χαμηλού κόστους. Πλέον βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Malaysian Airports Holding.

«Εργαζόμαστε πολύ στενά με την τουρκική κυβέρνηση και τους ομολόγους μας για να βοηθήσουμε την έρευνα και περιμένουμε την επίσημη έκθεσή τους», δήλωσε ο Ντατό Ατζμί Μουράντ, εκτελεστικός διευθυντής του αερολιμένα.

Πηγή:protothema.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: