Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα στο Παίδων

Συναγερμός σήμανε το σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, καθώς αγοράκι 7 μηνών θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα για τον κορωνοϊό.

Το μωράκι νοσηλεύεται σε απομονωμένο θάλαμο στη μονάδα λοιμώξεων του νοσοκομείου.

Νεότερες πληροφορίες του δελτίου ειδήσεων του Alpha αναφέρουν πως το αγοράκι υπεβλήθη στο τεστ για τον θανατηφόρο ιό και αυτό βγήκε αρνητικό.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το μωρό έφτασε από την Κίνα στην Ελλάδα πριν από δύο εικοσιτετράωρα.

Η οικογένειά του ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, ωστόσο, είχε μεταβεί πρόσφατα στην Κίνα. Βέβαια, δεν είχε επισκεφτεί την επαρχία Γουμπέι, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο φονικός ιός και όπου έχουν παρουσιαστεί τα περισσότερα κρούσματα.

«Η οικογένεια ζει στην Ελλάδα και είχε πάει για ένα μήνα στην Κίνα, σε μια περιοχή που λέγεται Φουτιάν, που είναι μακριά από το Γουχάν. Το παιδάκι γύρισε από εκεί με την οικογένεια την Παρασκευή και την Κυριακή έκανε ένα πυρετό έως 39 με συμπτώματα λοίμωξης του ανωτέρου αναπνευστικού, βήχα και ρινίτιδα», δήλωσε στον Alpha η διευθύντρια της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων, Μαρία Τσολιά.

«Οδηγήθηκε από άλλη είσοδο προς τη μονάδα λοιμώξεων που έχουμε, η οποία διαθέτει και θαλάμους αρνητικής πίεσης, που αυτό μας προφυλάσσει αρκετά από τη μετάδοση και νοσηλεύεται εκεί», ανέφερε ακόμα.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: