Συναγερμός για νέες ροές: «Φρούριο» ο Έβρος με drones, θερμικές κάμερες και θωρακισμένα τζιπ (βίντεο)

Εξοπλιστική “οχύρωση” του Έβρου

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ είναι σε αυξημένη επιφυλακή για ενδεχόμενη «έκρηξη» του προσφυγικού/μεταναστευτικού, με τις Αρχές να παρακολουθούν στενά την κατάσταση που επικρατεί σε Έβρο και νησιά, την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει σε ρότα προκλήσεων.

Εδώ και δύο εβδομάδες παρατηρείται αύξηση περίπου 20% στις ροές, με τους δουλεμπόρους να επιχειρούν την εισχώρηση μεταναστών από διάφορα σημεία του ποταμού και έπειτα μεταφορά τους μέσω μεγάλων οδικών δικτύων προς την Θεσσαλονίκη.

Να αναφέρουμε ότι πολλοί ζητούν άσυλο ως αντιφρονούντες του Ερντογάν. Αστυνομικό προσωπικό, συνοριοφύλακες και στρατιώτες προβαίνουν σχεδόν καθημερινά σε αποτροπές που κινούνται αριθμητικά από 200 έως 400 άτομα.

Τα νέα στοιχεία αφορούν την εξοπλιστική οχύρωση του Έβρου με τα εξής:

  • 3 μεγάφωνα προειδοποιητικών μηνυμάτων σε διάφορες γλώσσες και ανυπόφορων ήχων υψηλής συχνότητας
  • 4 DRONES για εναέρια παρακολούθηση
  • 15 θερμικές κάμερες για τον εντοπισμό μεταναστευτικών ροών τις νυχτερινές ώρες
  • 10 θωρακισμένα τζιπ περιπολιών
  • 5 φουσκωτές βάρκες
  • Υπάρχει η σκέψη για τετράτροχες γουρούνες και μοτοσυκλέτες για περιπολίες

Στο μεταξύ, αναμένεται να ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό. Στα σύνορα αναμένεται ότι θα αναπτυχθούν 1.000 αστυνομικοί, 150 μέσω του σχεδίου ΑΣΠΙΔΑ, 150 από τη Frontex, και 400 συνοριοφύλακες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έμφαση θα δοθεί σε τουλάχιστον τρία σημεία: στις Φέρες στο κτήμα Τσιρόζη όπου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή του φράχτη, στον Άρδα ποταμό, και στο Τυχερό Έβρου.

Δείτε το σχετικό βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: