Συνάντηση βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. με τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Με τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Αλέξανδρο Γαρύφαλλο συναντήθηκαν η βουλευτής β’ Θεσσαλονίκης και αρμόδια για θέματα Υγείας, Κατερίνα Μάρκου και ο βουλευτής Τρικάλων και αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιώργος Κυρίτσης.

Συνάντηση βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. με τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
Οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. ζήτησαν να ενημερωθούν για τη μέχρι τώρα πορεία των εργασιών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και έθιξαν το σημαντικό ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων ιατρών και οδοντιάτρων. Δεδομένου ότι το 2013 θα λήξουν οι συμβάσεις 1041 περίπου ιατρών και οδοντιάτρων, την ώρα που είναι ήδη αρκετοί και οι ιατροί που έχουν συνταξιοδοτηθεί, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς ζήτησαν από τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να υπάρξει μια άμεση λύση για την ανανέωση των συμβάσεών τους και σημείωσαν ότι τέτοιου είδους κενά θα είναι εις βάρος των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Από τη μεριά του ο κ. Γαρύφαλλος τους ανακοίνωσε ότι το Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εισηγήθηκε στις 29 Μαρτίου 2013 την παράταση των συμβάσεων μίσθωσης έργου των ιατρών και οδοντιάτρων που λήγουν εντός του έτους του 2013 και τη σχετική νομοθετική ρύθμιση του θέματος. Επιπλέον, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εισηγήθηκε ‘την νομοθετική ρύθμιση για την παράταση συμβάσεων μίσθωσης έργου ιατρών οι οποίοι είχαν συνάψει ετήσιες συμβάσεις έργου με τα ενταχθέντα ταμεία του και έληξαν το 2012 και δεν παρατάθηκαν για το 2013 ή λήγουν το έτος 2013 με την προϋπόθεση ότι θα δεχθούν να απασχοληθούν ως θεραπευτές στις Μονάδες Υγείας και όχι ως ελεγκτές’. Ο κ. Γαρύφαλλος επεσήμανε ότι δεν θα προκύψει επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση από την ανανέωση των συμβάσεων αυτών αφού θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν τις αποδοχές που όριζαν οι αρχικές συμβάσεις τους.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ανέφερε στον κ. Κυρίτση και στην κ. Μάρκου πως ο Οργανισμός θα στείλει την εισήγησή του στο Υπουργείο Υγείας και αναμένεται η έγκρισή του για την ανανέωση των συμβάσεων των ιατρών και οδοντιάτρων.

IATRONET

- Posted using BlogPress from my

Συνάντηση βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. με τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: