Συνάντηση Τσίπρα – Τίμερμανς στο Μαξίμου

Με τον Α’ Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς θα συναντηθεί τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το Σάββατο, σε συνέντευξή του (στα «Νέα»), επικαλούμενος τις κοινές θέσεις Σοσιαλιστών-Αριστεράς στα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, φορολογίας, προστασίας του περιβάλλοντος, ο κ. Τίμερμανς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν αναζητήσω συνεργασίες, θα το κάνω βεβαίως και με την ομάδα της Ενωτικής Αριστεράς, στην οποία ανήκει το κόμμα του κ. Τσίπρα. Δεν βλέπω γιατί να μην έχω μια εποικοδομητική συνεργασία με την Ενωτική Αριστερά».

Όσο για την άρνηση της Φώφης Γεννηματά να συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Τίμερμανς σχολίασε: «Σέβομαι τη θέση της, αλλά στο πλαίσιο των συνεργασιών με προοδευτικές δυνάμεις η Ενωτική Αριστερά είναι μία από τις ομάδες με τις οποίες βλέπω δυνατότητα συνεργασίας. Κατανοώ την κατάσταση στην Ελλάδα, κατανοώ τη θέση της Φώφης και τη σέβομαι, αλλά και η ίδια καταλαβαίνει ότι στην Ευρωβουλή προσπαθώ να κινητοποιήσω όσο περισσότερο γίνεται τις προοδευτικές δυνάμεις για να περιορίσουμε τους ακροδεξιούς».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: