Συνάντηση Τσίπρα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών – Ανησυχία για τους πλειστηριασμούς

Συνάντηση με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών είχε το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου εξέφρασε την ανησυχία του για τον αρνητικό αντίκτυπο στην εικόνα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ λόγω των πλειστηριασμών ακινήτων.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ψεύτικες ειδήσεις» εκ μέρους των μέσων ενημέρωσης στο θέμα των πλειστηριασμών, ενώ φέρεται να είπε στους τραπεζίτες να «βγουν μπροστά και να πουν την αλήθεια».

«Υπερασπιστείτε τους εαυτούς σας και το τραπεζικό σύστημα απέναντι στα μέσα ενημέρωσης που παράγουν fake news. Εξάλλου εσείς τα χρηματοδοτείτε. Δεν μπορείτε να ανέχεστε τα ψεύδη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ κάλεσε τις τράπεζες να αποκαταστήσουν το ταχύτερο δυνατό τη ρευστότητα στις υγιείς επιχειρήσεις και τη δυνατότητα στήριξης των νοικοκυριών.

 

 

«Θα διαπιστώσατε και μόνοι σας ότι όλα τα μηνύματα είναι θετικά. Τα ελληνικά ομόλογα, το δεκαετές έσπασε το φράγμα του 4% […] και σηματοδοτεί την επιστροφή στο 2006 ,σε συνθήκες προ κρίσης», σημείωσε ακόμα, προσθέτοντας ότι τώρα πρέπει «να βάλουμε πλάτη όλοι» ώστε το θετικό κλίμα να μεταφραστεί πέρα από τους αριθμούς και τις στατιστικές και σε πραγματική αίσθηση στην πραγματική οικονομία».

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: