Συνάντηση Δένδια – Λαβρόφ: Τι συζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, βρέθηκε στο Μόναχο για την 56η Διάσκεψη Ασφαλείας, έχοντας συνάντηση και με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργέι Λαβρόφ.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε κατά την πρώτη μέρα των διεργασιών: «Είχαμε την ευκαιρία σήμερα, στο πλαίσιο της Διάσκεψης, να συζητήσουμε για την πολυμέρεια στην διεθνή ασφάλεια, κάτι το ιδιαίτερα ενδιαφέρον, και μάλιστα εν όψει των νέων παγκόσμιων προκλήσεων. Και, θα πρέπει να σας πω, ότι το «εναρκτήριο λάκτισμα» ήταν μία εξαιρετικά εμπνευσμένη ομιλία του Γερμανού Προέδρου, του κ. Βάλτερ Σταϊνμάιερ

Από εκεί και πέρα, υπήρξε μία πολύ μεγάλη σειρά διμερών επαφών, κατ’ αρχάς με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, τον κ. Λαβρόφ, με τον κ. Ντιμιτρόφ, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Μογγολίας, με τον οποίο υπεγράφησαν και δύο συμφωνίες, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας, με τον Αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU στη γερμανική Βουλή, καθώς επίσης και με τον Υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και με την συν-αρχηγό του κόμματος των Πρασίνων στην Γερμανία, όπως επίσης και με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ.

Νομίζω μία μακρά ημέρα, αλλά νομίζω μία ημέρα που μας έδωσε την ευκαιρία να εξηγήσουμε σε μία πολύ μεγάλη σειρά συνομιλητών μας την ιδιαίτερη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στη Μεσόγειο και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η τουρκική στάση τόσο στη Λιβύη, όσο και γενικά στο πλαίσιο της Ανατολικής Μεσογείου».

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: