Συναντήσεις Παναγιωτόπουλου με ξένους αξιωματούχους – Τα ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε, σήμερα, συνάντηση με τον ομογενή γερουσιαστή της πολιτείας του Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ Λεωνίδα (Λου) Ραπτάκη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τις προκλήσεις ασφαλείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τα θέματα συνεργασίας Ελλάδας- ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης πρέπει να αποσυρθούν άμεσα το ερευνητικό σκάφος και τα τουρκικά πολεμικά πλοία από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ για τους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε, επίσης σήμερα, συνάντηση με την πρέσβη της Ολλανδίας κ. Στέλλα Ρόννερ – Κρούμπασιτς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε την πρέσβη της Ολλανδίας για τις εξελίξεις ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να αποσυρθούν το ερευνητικό σκάφος και τα τουρκικά πολεμικά πλοία από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η παράταση της παρουσίας των τουρκικών πλοίων, καθιστά αδύνατη την αποκλιμάκωση, εγκυμονεί κινδύνους ατυχήματος, και λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την ευρύτερη περιοχή.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν, επίσης, η περαιτέρω ενίσχυση αμοιβαίως επωφελούς διμερούς αμυντικής συνεργασίας καθώς και η συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: