Σύμβουλος ασφαλείας του Πρωθυπουργού: «Δεν θα γίνει θερμό επεισόδιο» [βίντεο]

Ο σύμβουλος ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξης Διακόπουλος, εκτιμά πως θα αποκλιμακωθεί η ένταση με την Τουρκία.

Αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία “βλέπει” ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού, Αλέξης Διακόπουλος, ο οποίος αποκλείει την πιθανότητα θερμού επεισοδίου.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Διακόπουλος δήλωσε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα δυνατή, μέσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που διατηρεί ισχυρή αποτρεπτική δύναμη «και δεν είναι εύκολο να της κάνεις αυτό το μπούλινγκ και να πετύχεις».

Ακόμη, υπογράμμισε πως με την Άγκυρα πρέπει να βρεθεί ένα modus vivendi με όρους και πλαίσιο που έχει με σαφήνεια θέσει η Αθήνα. «Το πλαίσιο είναι το Διεθνές Δίκαιο και οι όροι η καλή γειτονία. Και το ‘χουμε πει πολλές φορές, ότι δε συζητάμε υπό πίεση και υπό πειθαναγκασμό», τόνισε.

Ο κ. Διακόπουλος σημείωσε ακόμη πως όσο ισχύει η τουρκική Navtex και όσο τα τουρκικά πλοία δεν έχουν επιστρέψει στις βάσεις τους «είμαστε σε μια επιφυλακή», ενώ επανέλαβε πως διακρίνει μια τάση αποκλιμάκωσης της κατάστασης.

Σε ερώτηση εάν σε αυτή την τάση αποκλιμάκωσης συνέβαλε η αποφασιστικότητα της Αθήνας ή οι διεθνείς δηλώσεις στήριξης της Ελλάδος, από Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ και Ρωσία, είπε ότι πρόκειται για συνδυασμό των πολιτικών πιέσεων από το διεθνές σύστημα αλλά και της ελληνικής αποφασιστικότητας.

«Η Ελλάδα έδειξε αποφασιστικότητα όταν βγήκε η Navtex. Ένα μεγάλο μπράβο στις Ένοπλες Δυνάμεις. Βγήκαν αμέσως όλα τα ελληνικά πολεμικά πλοία και αυτό δείχνει ότι υπάρχει ετοιμότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος ασφαλείας του πρωθυπουργού.

Πιο συγκεκριμένα για το Βερολίνο, ο κ. Διακόπουλος είπε πως, αν και δεν ζήτησε η Ελλάδα την παρέμβαση της κα. Μέρκελ, εκείνη έκανε την πιο δυναμική παρέμβαση.

Παράλληλα, χαρακτήρισε σωτήρια, την πρόσφατη συνάντηση του Ιμπραήμ Καλίν με την Ελένη Σουρανή στο Βερολίνο «την οποία ορισμένοι θερμοκέφαλοι κατέκριναν», εξηγώντας πως με τη συμμετοχή της σε αυτή τη συνάντηση, η Αθήνα αφαίρεσε κάθε πρόσχημα και έδειξε ότι η Ελλάδα δεν είναι υπεύθυνη για οποιαδήποτε ένταση.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Διαβάστε ακόμη: Καστελόριζο: Σε ετοιμότητα τα ελληνικά υποβρύχια – Έλαβαν θέσεις και περιμένουν (βίντεο)

politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: