Συμβουλές διατροφής από την κ.Τσερδανελη για να είσαι η πιο κομψή νύφη και να τους «μαγέψεις» όλους!

Αν θέλετε να χάσετε κιλά μέχρι το γάμο, τότε είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό και να μην κάνετε αυτοσχέδιες δίαιτες ή να καταφύγετε σε προϊόντα που υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα.
H μεγαλύτερη παγίδα : οι δίαιτες αστραπή (crash diets) και αυτό γιατί είναι άκρως επικίνδυνες για την υγεία. Αν κάνετε κάτι πολύ στερητικό τότε την ημέρα του γάμου αυξάνει κατακόρυφα η πιθανότητα να καταρρεύσει το νευρικό σας σύστημα, να δείχνετε χλωμή και κουρασμένη, να έχετε τη χειρότερη διάθεση και να είστε γεμάτες νεύρα και ανησυχία. Οπότε συμβουλευτείτε έναν ειδικό που θα σας κάνει το ((κλικ))‼
✔Φαγητό: Διατηρήστε μία ισορροπία σε αυτά που τρώτε σύμφωνα με το πρότυπο της μεσογειακής διατροφής και διατηρήστε μικρές ποσότητες φαγητού ελαφριά μαγειρεμένου! Αγοράστε και γεμίστε το ψυγείο σας μόνο με τα απολύτως απαραίτητα (και όχι οι σοκολάτες, τα αναψυκτικά και τα τσιπς δεν είναι απαραίτητα) και με πολλά φρούτα και λαχανικά. Έτσι κάθε φορά που θα θέλετε να φάτε κάτι, οι επιλογές σας θα είναι υγιεινές και γεμάτες θρεπτικά συστατικά αντί για θερμίδες και λίπη.


✔Να αποφεύγετε την υπερκατανάλωση ζάχαρης και να την αντικαταστήσετε με μαύρη ζάχαρη, φρουκτόζη ή μέλι σε μικρές ποσότητες.
✔Μικρά και συχνά γεύματα για ενέργεια. Μην περιμένετε να πεινάσετε για να φάτε γιατί το πιο πιθανό είναι να φάτε υπερβολικά πολύ και ότι βρείτε μπροστά σας. Βάλτε μικρά ενδιάμεσα σνακ όπως φρούτα φρεσκα, 3 αποξηραμένα φρούτα, 1 π. χυμό, 10 αμύγδαλα…
Πέστε με τα μούτρα στα λαχανικά. Όσο περισσότερα λαχανικά τρώτε, τόσο περισσότερο «γεμίζετε» το στομάχι σας! Γεμάτα αντιοξειδωτικά συστατικά όπως τα καροτινοειδή (καρότο, σπανάκι, μπρόκολο κ.α.) καθώς και βιταμίνες που προάγουν την καλή λειτουργία του κολλαγόνου (του συνδετικού εκείνου στοιχείου που χαρίζει τη ζωντάνια στο δέρμα μας). Ξεκινήστε το γεύμα σας με μία σαλάτα και συνδυάστε το κυρίως γεύμα σας με λαχανικά αντί για πατάτες και ρύζι.
✔Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων. Πλούσια σε βιταμίνη C (φράουλες , ακτινίδιο, πορτοκάλι κα), θα πρέπει να λαμβάνονται ικανό διάστημα πριν την λαμπερή μέρα, ώστε και το πρόσωπο της νύφης να λάμπει ομοίως.
✔Μάθετε να διαβάζετε τις ετικέτες και τις συσκευασίες των τροφίμων. Προτιμήστε γάλα 1,5% , γιαούρτι 2%, κασσέρι με χαμηλά λιπαρά, άπαχα αλλαντικά πχ. Γαλοπούλα. Καταργήστε το αλάτι από τη διατροφή σας.
Βγάλτε τους περίεργους καφέδες-ροφήματα και αναψυκτικά από την καθημερινότητα σας. Οι θερμίδες που περιέχουν είναι παρα πολλές!!!Αντικαταστήστε με πράσινο τσάι, απλό καφέ με άπαχο γάλα και αποφύγετε εντελώς τη ζάχαρη ή μειώστε την όσο μπορείτε.
✔Μειώστε ή ακόμη καλύτερα κόψτε το αλκοόλ. Το ξέρετε ότι ένα ποτήρι κρασί μπορεί να έχει μέχρι και 90 θερμίδες, ενώ μία βότκα σκέτη 180 θερμίδες? Τα ποτά με τις περισσότερες θερμίδες είναι φυσικά τα κοκτέιλ και τα ποτά που περιέχουν αναψυκτικό. Εκτός από τις θερμίδες που θα γλυτώσετε, θα κάνετε και απίστευτο καλό στο δέρμα σας!
✔Νερό: Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό τη μέρα. Πολλές φορές νομίζουμε ότι πεινάμε και τρώμε, ενώ στην πραγματικότητα διψάμε. Πριν το μεσημεριανο πιείτε ένα ποτήρι νερο! Το νερό εκτός ότι μειώνει το αίσθημα πείνας, καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες και βοηθάει το δέρμα να είναι λαμπερό και φρέσκο!
Οποία δεν ειναι τις ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΙΡΙΟΤΗΤΑΣ και σου ρουφάει ενέργεια η ΠΑΘΗΤΙΚΉ γυμναστική λόγο γάμου σε περιμένει:
✔Αφιερώστε λίγο χρόνο, 2-3 φορές την εβδομάδα για λιπογλυπτική σώματος με μηχανήματα. Το κόστος των οποίων πλέον δεν είναι απαγορευτικό! Τα αποτελέσματα είναι άμεσα κ σε συνδιασμό με σωστή διατροφική παρακολούθηση γίνονται εντυπωσιακά.
Η ώρα η καλή, με αγαπη Τσερδανελη Δημητρα❤

http://dimitratdiet.blogspot.gr/

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: